Αρχική » Grid with Sidebar » Σερίφης : Για ψάρεμα μόνο με το ποδήλατο……

Σερίφης : Για ψάρεμα μόνο με το ποδήλατο……

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το ζήσαμε και αυτό και επιβιώσαμε. Ήταν αναμενόμενο να το διαπράξουν, μετά τις βλακείες που ακούγαμε εδώ και μήνες για το κυνήγι και το ψάρεμα. Αν τελικά γλυτώσεις από τον κορονοιό ή από εγκεφαλικό θα πας, αν τους πάρεις στα σοβαρά και νευριάσεις, ή από ανακοπή καρδιάς. Πόσο γέλιο να αντέξει κανείς, υπάρχουν και όρια.

SVESTONOF

Το κυνήγι ήταν προπόνηση, με το ψάρεμα αναδείχθηκε όλο το ταλέντο της κυβέρνησης στη θεσμοθέτηση της βλακείας. Τι σκέρτσα και ορθοπεταλιές χωρίς χέρια ήταν αυτές; Συνέφεραν και οι καινούργιοι ή το πήρε πάλι το παιχνίδι πάνω του ο Σερίφης;

Γι’ αυτό γέμισε το στήθος του με σήματα και παράσημα; Σιμά κοντά έρχεται και το παράσημο της ανοιχτής παλάμης από την κοινωνία. Ένα παράσημο με μια μούντζα νάααα, με το συμπάθιο.

«Στόχος των αποφάσεων είναι η διευκόλυνση τήρησης των μέτρων», ανακοινώνει με το αγέρωχο βλέμμα του ο Σερίφης. Μάλιστα, αναφωνείς έμπλεος ενθουσιασμού, επιδοκιμάζοντας και με μια ελαφριά κλίση της κεφαλής δεξιά.

«Σκοπός των μέτρων είναι η εκμετάλλευση του εξωτερικού χώρου και μπλά μπλά…» Ξανά μάλιστα με κλίση της κεφαλής προς τα αριστερά αυτή τη φορά, μη κατηγορηθείς και για δεξιός.

«Επιτρέπεται η Ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους…» Το πρώτο μονό κτύπημα σε βρίσκει απροετοίμαστο σαν τις μπεκάτσες στο καρτέρι, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Με τις λίμνες και τα ποτάμια τι γίνεται, τους ξέχασαν αυτούς τους ψαράδες ή δεν έχουν αντιληφθεί οι κυβερνητικοί ότι εκτός από την παραθαλάσσια Ικαρία υπάρχει και η Ηπειρωτική Ελλάδα, που δεν είναι μόνο η ορεινή αλλά ποδηλατόεσσα Πάρνηθα;

«Προσεγγίζοντας…», διευκρινίζει ο μασκοφόρος Σερίφης και σου κόβονται τα γόνατα γιατί υποπτεύεσαι πού το πάει με την προσέγγιση…. «δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα..μπλα μπλα μπλα…». Τα υπόλοιπα που εκτοξεύονται, για το Β6 και το Ε9, είναι άχρηστα. Έχεις σωριαστεί στο έδαφος και δεν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος και των μεγαλείο του ανδρός και των μέτρων του.

Έχουν στα Γιάννενα θάλασσα; Όχι.

Καλά να πάθουν. Με μια λίμνη και μάλιστα του γλυκού νερού, θέλουν να πάνε για ψάρεμα. Τσιμπάει σε αυτά ο σέριφ? Πάρτε στο κεφάλι ένα παραθαλάσσιο για να συνέλθετε. Που μου θέλετε και βόλτα για ψάρεμα και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο επειδή την έχετε την παλιολίμνη στα πόδια σας.

Πέφτουν τ’ ανάσκελα όλοι οι ψαράδες του γλυκού νερού και σπαρταράνε σαν τις μπράνες στο αγκίστρι.

Οι επόμενοι στη σειρά είναι οι ψαράδες της αλμύρας, που νόμιζαν ότι θα γλυτώσουν. Δεν ξέρουν οι καψεροί με ποιον έχουν μπλέξει. Τζάμπα χειροκρότησε ο μπάρμπα Μήτσος, ετών 70, αλλά κοτσονάτος και καλός ψαράς, κάτοικος Μακρυνίτσας του Δήμου Βόλου, μόλις άκουσε για ερασιτεχνική αλιεία.

Στα 750 μέτρα υψόμετρο και πάνω από 10 χιλιόμετρα από τον Παγασητικό κόλπο μένει ο ψαράς. Και άντε να κάνει το γκράντε κόλπο και να κατέβει με το ποδήλατο, φορτωμένος με καλάμια, δίχτυα και δολώματα. Το ανέβασμα όταν θα κουβαλά και τα ψάρια;

Άσε μας ρε μπάρμπα Μήτσο φωνάζει ο Γιωρίκας από τη Δοϊράνη. Εγώ, που αν στραβοπατήσω στο σαλόνι του σπιτιού μου θα πέσω μέσα στη λίμνη δεν μπορώ να ψαρέψω, εσύ που μένεις στο βουνό θέλεις και ψάρεμα;

Γιωρίκα τι να πώς και εγώ που είμαι από τους Ψαράδες της Πρέσπας, στα 850 μέτρα υψόμετρο και δεν μπορώ να ψαρέψω… διαμαρτύρεται ο δύσμοιρος Νικολάκης, αλλά ποιος τον ακούει.

Άντε να αφήσουμε τα βουνά και τα λαγκάδια με τη απαγορευμένη θήρα και να πιάσουμε τον παραθαλάσσιο Δήμο Θήρας. Αυτόν σίγουρα τον ξέρουν καλά οι υπουργάρες μας. Όλο και θα έχουν ρεμβάσει ηλιοβασίλεμα στο Φηροστεφάνι και στην Οία. Κοντά είναι η θάλασσα, ούτε 300 μέτρα απόσταση, αλλά 300 μέτρα χαμηλότερα στο γκρεμό. Και θα κατεβείς με ποδήλατο για να ψαρέψεις;

Αν τα καταφέρεις να κατεβείς με ποδήλατο από τα Φηρά στην παραλία, φορτωμένος απόχες, δίχτυα και καλάμια μαζί με τα μπιτόνια της βενζίνης για τη βάρκα, άσε και το ψάρεμα και το ανέβασμα. Πέτα το ποδήλατο στην Καλύτερα και μπές στο καράβι. Η θέση του ριψοκίνδυνου ακροβάτη στο τσίρκο του Πεκίνου είναι εξασφαλισμένη, μαζί με το τσίρκο της κυβέρνησης που θα αναλάβει ρόλο γελωτοποιών μέχρι να ετοιμαστεί το σκηνικό του ποδηλατά-ψαρά της Σαντορίνης. Το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια της πριγκίπισσας του Μονακό το έχουν εξασφαλίσει και οι δύο, κυβέρνηση και ψαράς, στον παγκόσμιο διαγωνισμό τσίρκου.

Γιατί μόνο με ποδήλατο βρε φωστήρες και όχι με μοτοσυκλέτα; Το μονόκυκλο συμπεριλαμβάνεται ή είναι μόνο για το τσίρκο; Το τρίκυκλο επιτρέπεται ή απαγορεύεται επειδή μπορείς να σύρεις και τη βάρκα σου;

Αν στα αλήθεια πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να πας για ψάρεμα μόνο με ποδήλατο και όχι με το αυτοκίνητο, τότε όχι μόνο δεν γνωρίζουν πως γίνεται το ψάρεμα, αλλά δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα .

Αν το κάνουν ως βέγκαν ακτιβιστές, ως κυνηγοί ζήσαμε την χαιρεκακία με την οποία ανακοίνωνε ο αρμόδιος υπουργός ότι απαγορεύεται η μετακίνηση για το κυνήγι, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους και εμείς της δικής μας, που τους θεωρήσαμε σοβαρούς διαχειριστές. Ξεφύγαμε από στους αστείους ερασιτέχνες κλόουν της αριστεράς για να πέσουμε στους επαγγελματίες της κεντροδεξιάς.

Δεν όμως είναι δουλειά της κυβέρνησης να μας λέει ανέκδοτα περί ψαρέματος. Αφού δεν μπορούν να τα καταφέρουν με τον κορονοιό οι υπουργάρες μας, δεν πάνε για ψάρεμα καλύτερα. Με το ποδήλατο φυσικά.

Le Chasseur


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ