Αρχική » Grid with Sidebar » Σέιχ-Σου: Συνεχίζεται η καταστροφή από το φλοιοκτόνο έντομο

Σέιχ-Σου: Συνεχίζεται η καταστροφή από το φλοιοκτόνο έντομο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Για υποτυπώδεις εργασίες όλο το προηγούμενο διάστημα κάνει λόγο ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, οποίος κάνει λόγο για τεράστιο κίνδυνο πυρκαγιάς από την κρούστα στο έδαφος των κομμένων κλαδιών και των πευκοβελόνων.

SVESTONOF

Ανεμπόδιστα συνεχίζεται η καταστροφή του δάσους του Σέιχ-Σου από το φλοικτόνο έντομο, αφού σύμφωνα με το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, το προηγούμενο διάστημα οι εργασίες κοπής των άρρωστων δέντρων γίνονταν υποτυπωδώς, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νέα δέντρα έχουν ήδη αποξηρανθεί, ενώ αντίστοιχος είναι και ο αριθμός αυτών, στα οποία έχει μεταπηδήσει το φλοιοφάγο έντομο.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δανιηλίδης σημαίνει συναγερμό, με αφορμή τα χιλιάδες κυβικά μέτρα από πευκοβελόνες και μικρά κλαδιά που αφέθηκαν στο έδαφος, μετά την κοπή των προσβεβλημένων δέντρων, τα οποία αποτελούν βραδυφλεγής βόμβα για το Σέιχ – Σου, τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες.

«Δυστυχώς δικαιωνόμαστε πλήρως για την κραυγή αγωνίας και τα μηνύματα SOS που εκπέμπαμε από το 2018, όταν οι τότε υπεύθυνοι κώφευαν, με αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμα χρόνια. Δυστυχώς, επίσης, η αδράνεια συνεχίζεται και η καταστροφή εξελίσσεται, την ίδια ώρα που κάποιοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για ελάχιστα στρέμματα αναδασωτέας περιοχής και επιδεικνύουν συνένοχη σιωπή για την αποξήρανση και καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης με την ολοκληρωτική αποξήρανση εκατοντάδων χιλιάδων δένδρων», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Ο ίδιος ζητάει να μπουν άμεσα στο δάσος πολύ περισσότεροι υλοτόμοι και δασικοί υλοτομικοί συνεταιρισμοί, καθώς και να καθαριστούν οι εκτάσεις όχι μόνο από τα ήδη ξερά δέντρα αλλά και από όλα τα γειτονικά σε αυτά..

«Επιτέλους, μετά από τρία χρόνια που έχει επέλθει αυτή η καταστροφή, περιμένουμε τη σοβαρή συνεργασία των Αρχών με την επιστημονική κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση, για να σχεδιάσουμε από κοινού στην αναζωογόνηση του δάσους με την αναδάσωση και φύτευση εκατοντάδων χιλιάδων δένδρων που πρέπει να γίνει και βέβαια με την αποφυγή αυτή τη φορά της φύτευσης πεύκων, για να μπορέσουμε να ξαναχαρούμε το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

ΕΘΝΟΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ