Αρχική » Grid with Sidebar » Ρωσία: Πεινασμένες αρκούδες έκαναν κατάληψη σε… νεκροταφεία

Ρωσία: Πεινασμένες αρκούδες έκαναν κατάληψη σε… νεκροταφεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σύμφωνα με την παράδοση,  οι συγγενείς αφήνουν τρόφιμα πάνω στους τάφους τα οποία αποτελούν αγαπημένο στόχο των πεινασμένων αρκούδων, ένας άνδρας σκοτώθηκε πρόσφατα από αρκούδα
 
Να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα τοπικά …νεκροταφεία επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πεινασμένων αρκούδων που περιφέρονται στην περιοχή αναζητώντας τροφή, συνέστησαν στους κατοίκους οι αρχές της πόλης Κομσομόλσκ-να-Αμούρ, ενός βιομηχανικού κέντρου 250.000 κατοίκων στη ρωσική Άπω Ανατολη.
 
Τα κοιμητήρια, όπου οι συγγενείς των νεκρών αφήνουν τρόφιμα πάνω στους τάφους, όπως είναι η παράδοση, αποτελούν αγαπημένο στόχο των πεινασμένων αρκούδων.
 
«Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να μην επισκέπτονται τα κοιμητήρια της πόλης» ανέφεραν οι αρχές στον ιστότοπο του δήμου.
 
Την Τετάρτη δύο μαύρες αρκούδες των Ιμαλαΐων εντοπίστηκαν να βγαίνουν από το δάσος, κοντά στο νεκροταφείο της κοινότητας Στάρτε. Αστυνομικοί έδιωξαν τα ζώα πυροβολώντας στον αέρα για να τα εκφοβίσουν.
 
Μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί επίσης στο χωριό Κράσνογε, στις εκβολές του ποταμού Αμούρ, όπου ένας άνδρας σκοτώθηκε πρόσφατα από αρκούδα.
 
Η εμφάνιση αρκούδων κοντά σε κατοικημένες περιοχές οφείλεται στην εξάντληση των αποθεμάτων τροφής στα δάση αλλά και στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η άφιξη των σολομών αγαπημένης λιχουδιάς τους που επιστρέφουν για να ζευγαρώσουν και να αφήσουν τον γόνο τους στα ποτάμια όπου γεννήθηκαν.
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ