Αρχική » Grid with Sidebar » Ραδιόφωνα στα χωράφια για να διώξουν τους αγριόχοιρους

Ραδιόφωνα στα χωράφια για να διώξουν τους αγριόχοιρους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Όχι δεν βρισκόμαστε σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, στην περιοχή τoυ δήμου Φαρκαδόνας.

SVESTONOF

Κι αν τα βράδια προσερχόμενος κάποιος αγρότης στα χωράφια του, για το πότισμα των καλλιεργειών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μάλιστα νυχθημερόν, κι ακούσει μουσική, ας μην παραξενευτεί, μιας και δεν διασκεδάζει κανείς.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του krinitrikalon.gr οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια καλαμποκιού, βρήκαν τον τρόπο για να αποθούν τα αγριογούρουνα από τις καλλιέργειες προκειμένου να μην γίνουν δέκτες ζημιών. Πήραν τα ραδιόφωνα από τα σπίτια και τα μετέφεραν από άκρη σε άκρη στις καλλιέργειες για να τις σώσουν από τα αγριογούρουνα που άρχισαν να κατηφορίζουν στα πεδινά προς αναζήτηση τροφής.

Ήδη και στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, όπως εξάλλου και σε άλλες περιοχές του νομού τα αγριογούρουνα πλησιάζουν και καταστρέφουν τις καλαμποκαλλιέργειες τις βραδινές κυρίως ώρες. Οι ζημιές που προκαλούν είναι μεγάλες με τους αγρότες να φοβούνται για ολοκληρωτική καταστροφή κάτι αντίστοιχο που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια όπου αφανίστηκαν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών. Ο ΕΛΓΑ όπως είναι γνωστό δεν καλύπτει τις εν λόγω ζημιές με τους αγρότες να αναζητούν ανώδυνους και πάντα νόμιμους τρόπους προκειμένου να αποζήσουν από τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους αγριόχοιρους.

Κατά αυτό τον τρόπο πέραν τις επιτόπιες επισκέψεις τις νυχτερινές ώρες στα χωράφια, πλέον εφηύραν τον τρόπο με τα ραδιόφωνα που χαρακτηρίζεται αποτελεσματικός για την απώθηση.

Παρόλα αυτά ζητούν την μέριμνα του κράτους προκειμένου να προστατεύσουν τις καλλιέργειες και να μην υποστούν οικονομικό αφανισμό.

Βέβαια αυτό δεν γίνεται μόνο στη Φαρκαδόνα. Εδώ στο ihunt είχαμε δημοσιεύσει την προσπάθεια ενός εφευρετικού αγρότη για να “αναχαιτίσει” τις επιδρομές των αγριόχοιρων στις καλλιλέργειές του. Δείτε το video που είχαμε δημοσιεύσει στο σύνδεσμο που ακλουθεί

Εφευρετικός αγρότης προσπαθεί να προστατεύσει τη σοδειά του από τους αγριόχοιρους….VIDEO

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ