Αρχική » Grid with Sidebar » Πυρκαγιές σε Εύβοια, Λακωνία, Κέα και Μέγαρα

Πυρκαγιές σε Εύβοια, Λακωνία, Κέα και Μέγαρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αστράς στην Κέα, ενώ μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Λάφια Εύβοιας. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Δαιμονιά, στη νότια Λακωνία, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων.
 
Μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Λάφια Εύβοιας
 
Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πόρτο Λάφια της νότιας Εύβοιας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Εύβοια πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η φωτιά, η οποία ξεκίνησε μέσα σε χαράδρα με πουρνάρια, να έχει πάρει διαστάσεις. Οι φλόγες πέρασαν πολύ κοντά σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
 
Πυρκαγιά στο Αλιβέρι
 
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε στην περιοχή Αργυρό, στο Αλιβέρι Ευβοίας, το απόγευμα του Σαββάτου. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμος τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάγος.
 
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Δαιμονιά Λακωνίας
 
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Δαιμονιά, στην νότια Λακωνία. Πάντως, στην περιοχή παραμένουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
 
Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή ‘Αγιος Φωκάς Μονεμβασιάς, στη Λακωνία.
 
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων
 
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέα Μεγάρων. Η φωτιά στα Μέγαρα ξέσπασε σε έκταση με πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα
 
Πυρκαγιά στην Κέα
 
Στην περιοχή Αστράς στην Κέα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ