Αρχική » Grid with Sidebar » Πρόγραμμα διαχείρισης Κορακοειδών –Αλεπούς –Πετροκούναβου από τον ΚΣ Καρδίτσας

Πρόγραμμα διαχείρισης Κορακοειδών –Αλεπούς –Πετροκούναβου από τον ΚΣ Καρδίτσας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΚΣ Καρδίτσας για το πρόγραμμα διαχείρισης κορακοειδών, αλεπούς και πετροκούναβου. Πιο συγκεκριμένα :

SVESTONOF

“Στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας προτρέπει τα ενεργά μέλη του για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017 να επιδοθούν στην θήρα των παρακάτω ειδών (Αλεπού-Πετροκούναβο-Καρακάξα-Κάργια-Κουρούνα) , συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο πρόγραμμα  ορθολογικής διαχείρισης των αρπάγων.

Οι κυνηγοί που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να συλλέγουν και να φυλάσσουν  τα πόδια των κορακοειδών και το τελικό τμήμα της ουράς των αλεπούδων / κουναβιών ώστε όταν τους ζητηθεί να μπορέσουν να  τεκμηριώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θήρευσαν.

Με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2017 θα δημοσιευτεί ανακοίνωση η οποία θα καλεί τους συμμετέχοντες του προγράμματος να προσκομίσουν τα τεκμήρια (ουρές-πόδια) στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου. Μετά από καταμέτρηση και καταγραφή των τεκμηρίων θα αποδοθούν στους συμμετέχοντες κουπόνια , αναλογικά με τον αριθμό των αρπάγων που έχουν θηρεύσει και με αυτά τα κουπόνια θα συμμετέχουν σε κλήρωση. 
 
Η αναλογία των κουπονιών θα είναι η εξής: Ένα κουπόνι για κάθε τρία ζεύγη ποδιών από κορακοειδή  και ένα κουπόνι για κάθε ουρά αλεπούς ή κουναβιού που θα προσκομιστεί.
 
Όσοι συγκεντρώσουν 20 κουπόνια θα μπουν στην κλήρωση για τρείς (3) τοπικές άδειες θήρας και δύο (2) ηλεκτρονικά κολάρα σκύλων ‘’Μπίπερ’’. Στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους θα μοιραστούν φυσίγγια και άλλα διάφορα μικρά δώρα.
 
Οι συνάδελφοι οφείλουν να ασκούν την θήρα τους με λειόκαννο κυνηγετικό όπλο και κατά τις ημέρες και ώρες που ορίζει η ρυθμιστική απόφαση περί θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να αποφεύγουν την απευθείας επαφή με τα ανωτέρω θηράματα με γυμνά χέρια (χρήση γαντιών μιας χρήσης) και σε περίπτωση που διαπιστώσουν παράξενη συμπεριφορά κάποιου ζώου οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες ή τους υπεύθυνους Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας.  
 
Για πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Αποστολίκα Γεώργιο στο what’s up τηλ. 6981624185.
 
Το Δ.Σ του Συλλόγου σας εύχεται  ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ εξορμήσεις !”


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ