Αρχική » Grid with Sidebar » Πρωτος αγωνας του ΟΚΑΔΕ σε μπεκατσα στην Καρδιτσα…VIDEO

Πρωτος αγωνας του ΟΚΑΔΕ σε μπεκατσα στην Καρδιτσα…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τον πρώτο διήμερο αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοεμβρίου ο Ομιλος Φίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Ομιλο Καρδίτσας. Ηταν ο πρώτος από τους τρεις συνολικά αγώνες που θα διοργανώσει μέσα στον Νοέμβριο ο ΟΚΑΔΕ και από τους οποίους θα προκύψει η Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα που θα πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο στις 20 και 21 Δεκεμβρίου.
 
O αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ελεύθερο κυνηγότοπο της Καρδίτσας στο χωριό Νεράιδα. Υπήρχαν δύο τερέν, ένα με υποχρεωτική ακινησία στο ξεπέταγμά του και ένα χωρίς απαιτούμενη ακινησία.
 
Αρκετές οι συμμετοχές και τις δύο ημέρες με τριάντα σκύλους μπαίνουν στη «μάχη» για την εύρεση της βελουδομάτας.
 
Ο ΟΚΑΔΕ είχε οργανώσει εξαιρετικά τον αγώνα, αφού τις προηγούμενες ημέρες άνθρωποι του ομίλου επισκέφθηκαν την περιοχή για να επιλέξουν τα τερέν.
 

SVESTONOF

ΟΚΑΔΕ – ΤΡΟΠΑΙΟ ΜΕΚΑΤΣΑΣ 2014 – ΚΑΡΔΙΤΣΑ from ihunt.gr on Vimeo.

 

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

 
ΕΚΙ
 
Λιγοστές μπεκάτσες στο τερέν του ΕΚΙ το Σάββατο και αυτές σκέτα αγρίμια, αφού έφευγαν πολύ πριν τα σκυλιά μπορέσουν να τις πλησιάσουν.
 
Τελικά η ΚΙΤΑ, το αγγλικό Σέττερ του Χρήστου Καρακώστα, κατάφερε να φερμάρει μια μπεκάτσα και να μπει στη βαθμολογία παίρνοντας το 1ος εξαίρετος. Η ΚΙΤΑ άρεσε, αφού ξεκίνησε καλά και μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό της σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
ΑΚΙ
 
Τα περισσότερα σκυλιά έδειξαν ότι ξέρουν την μπεκάτσα και η παρουσία τους στον αγώνα ήταν καλή. Οι κριτές όμως ξεχώρισαν πέντε σκυλιά στα οποία έδωσαν και επανάκληση.
 
Αυτά ήταν τα Tropeon Ciro του Βασίλη Παλμέ και η Alis του Κώστα Δεσποτόπουλου καθώς και τα αγγλικά Σέττερ Aldimis Runie του Τάσου Αραπικλή, ο περσινός νικητής του Τροπαίου της Μπεκάτσας Pirsos de la Borghesia του Μανώλη Φανουράκη και ο Negus del Zaglas του Κώστα Ματθαίου.
 
Την παράσταση όμως έκλεψε ο Kreon, το αγγλικό Σέττερ του Σπύρου Δέδε. O Kreon έδειξε ότι είναι επαγγελματίας στην μπεκάτσα. Βρήκε μια μπεκάτσα, την πόνταρε, κατάφερε να την μπλοκάρει, κάνοντας μια ωραία ξαπλωτή φέρμα, έμεινε ακίνητος στο ξεπέταγμα και πήρε δίκαια το CAC της ημέρας.
 

Κυριακή 9 Νοεμβρίου

EKI
 
Δυστυχώς κανένας σκύλος δεν μπήκε στη βαθμολογία. Οι κριτές έδωσαν επανάκληση στα αγγλικά Σέττερ Kita του Χρήστου Καρακώστα, Jeniffer του Σπύρου Σταμανωλάκη, Sara του Λάμπρου Παπαγιάννη και Tako του Κώστα Δημουλά.
 
AKI
 
Επανάληψη του σκηνικού της προηγούμενης ημέρας με τον Kreon να καταφέρνει να πάρει έναν εντυπωσιακό πόντο σε μια πονηρή και δύσκολη μπεκάτσα.
 
Ο Kreon με την εξαιρετική καθοδήγηση από τον Σπύρο Δέδε πόνταρε την μπεκάτσα και τελικά κατάφερε να την μπλοκάρει στην άκρη ενός ξέφωτου. Δίκαια πήρε το CAC της ημέρας.
 
Ο Pirsos de la Borghesia του Μανώλη Φανουράκη έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά ήταν άτυχος και δεν βρήκε μπεκάτσα.
 
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ronaldo του Κώστα Ματθαίου, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας εξαιρετικός σκύλος για όλα τα τερέν και τα θηράματα.
 
Ηταν ένα πολύ ωραίο διήμερο, από αυτά που πραγματικά προωθούν την κυνοφιλία. Πολύ καλό κλίμα, καλοί σκύλοι και εξαιρετική οργάνωση συντέλεσαν στην επιτυχία του αγώνα.
 
Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, που με τον πρόεδρό του Δημήτρη Παπούλια μοίρασε τον κυνηγετικό χάρτη που έχει φτιάξει ο σύλλογος, σταφίδες, τσίπουρο και κονιάκ.
 
Ο επόμενος αγώνας για το τρόπαιο μπεκάτσας του ΟΚΑΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Νοεμβρίου 2014, στην Αμφιλοχία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου
 
ΑΚΙ – Κριτές: Βασσάλος-Χαλαστάνης
 
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC Kreon, Αγγλικό Σέττερ, Σπύρος Δέδες
 
ΕΚΙ – Κριτές: Γκουζούνας – Λαμπρόπουλος
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΙΤΑ Αγγλικό Σέττερ, Χρήστος Καρακώστας
 
Κυριακή 9 Νοεμβρίου
 
ΑΚΙ – Κριτές: Γκουζούνας-Χαλαστάνης
 
1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC Kreon, Αγγλικό Σέττερ, Σπύρος Δέδες
CQN, ΔΙΑΣ, Αγγλικό Σέττερ, Μικές-Νικολόπουλος
 
ΕΚΙ – Κριτές: Βασσάλος-Λαμπρόπουλος
Κανένας σκύλος στη βαθμολογία
 
Κωνσταντίνος Λουρής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντίνος Λουρής


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ