Αρχική » Grid with Sidebar » Πρωταθλητές του βουνού & του… κάμπου…VIDEO

Πρωταθλητές του βουνού & του… κάμπου…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Στο τέλος του εβδομάδας αρχίζουν οι αγώνες για το «Τρόπαιο Πολυκανδριώτης», τη μεγαλύτερη ίσως διοργάνωση αγώνων πρακτικού κυνηγιού με Πόιντερ και Σέττερ στη χώρα μας. 
 
Τρία δύσκολα Σαββατοκύριακα που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν συνήθως εκείνη την εποχή είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τη ζωή κυναγωγών και σκύλων ακόμη πιο δύσκολη.
 
Ο Χρήστος Τζίρμπης στο φετινό «Τρόπαιο Πολυκανδριώτης» θα συμμετάσχει με τρεις σκύλους και κυναγωγός τους θα είναι ο Παναγιώτης Κοσμάς. Οι σκύλοι που θα συμμετάσχουν είναι ο μεγάλος AΛΕΞ, ο ONE DREAM KOSMAS CASER  και ο  KARDAMILI’S ARCHON. 
 
Τρία σκυλιά που αναμένεται να κυριαρχήσουν στους αγώνες αφού και ικανά είναι αλλά και έμπειρα αφού σε αυτούς τους αγώνες η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία.
 
ΑΛΕΞ
 

SVESTONOF

ALEX – ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕΤΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ from ihunt.gr on Vimeo.

 
 
Ο Χρήστος Τζίρμπης στο φετινό «Τρόπαιο Πολυκανδριώτης» θα συμμετάσχει με τρεις σκύλους και κυναγωγός τους θα είναι ο Παναγιώτης Κοσμάς. Οι σκύλοι που θα συμμετάσχουν είναι ο μεγάλος AΛΕΞ, ο ONE DREAM 
 
Πρώτη φορά είδα τον ΑΛΕΞ σε έναν αγώνα του «Πολυκανδριώτης» το 2013. Ηταν ένα από τα καλύτερα Σέττερ που είχα δει στο βουνό. Μεγάλη ψυχή, πάθος, μεγάλη αίσθηση θηράματος και απόλυτη επαφή με τον κυναγωγό του ήταν τα χαρακτηριστικά αυτά που είδα στον ΑΛΕΞ. 
 
Τελικά ο ΑΛΕΞ αλλά και ο ιδιοκτήτης του Χρήστος Τζίρμπης δικαιώθηκαν αφού το 2014 ο ΑΛΕΞ κέρδισε το τρόπαιο SALADINI PILASTRI. 
 
Η προσαρμοστικότητα του ΑΛΕΞ είναι πραγματικά εντυπωσιακή αφού από τους αγώνες βουνού μπήκε κατευθείαν στους αγώνες του Κάμπου και κατάφερε σε μια χρονιά να γίνει πρωταθλητής πρακτικού κυνηγιού, πρωταθλητής έρευνας κυνηγιού και πρωταθλητής εργασίας.
 
 
One Dream Kosmas Casper
 

Ενα πολύ ποιοτικό Σέττερ που έδειξε το μεγάλο του ταλέντο στον κάμπο καλείται να κάνει το ίδιο και στους αγώνες του βουνού. 

Ο One Dream Kosmas Casper κατάφερε παρά το νεαρό της ηλικίας του να κατακτήσει στο ξεκίνημα της καριέρας του το τίτλο του Πρωταθλητή Ερευνας Κυνηγιού και να χαρακτηριστεί καλύτερος σκύλος έρευνας κυνηγιού και καλύτερος σκύλος ελληνικής εκτροφής.
 
 
Kardamili’s Archon 
 
Ενα μεγάλο Πόιντερ που το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η αίσθηση θηράματος. Στους αγώνες πού έγιναν πέρυσι στα πλαίσια του ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ ο Archon ήταν εντυπωσιακός αφού σχεδόν σε κάθε αγώνα κατάφερε να πάρει πόντο και δίκαια κέρδισε το τρόπαιο. 
 
Είχε επίσης εντυπωσιακή παρουσία και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Λάρισα παίρνοντας έναν πολύ μεγάλο πόντο τη δεύτερη ημέρα του αγώνα.
 
Ο Παναγιώτης Κοσμάς θα βγει στο βουνό στις αρχές του επόμενου μήνα όπου και θα αρχίσει η προετοιμασία των σκύλων του Χρήστου Τζίρμπη. Η προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί στις ζώνες εκπαίδευσης των βουνών της Θεσσαλίας. 
 
Η προετοιμασία σκοπό έχει την απόκτηση καλής φυσικής κατάστασης, επαφή με το θήραμα και υπενθύμιση της ακινησίας που είναι απαραίτητη στους αγώνες.
 
Η εμπειρία και η ικανότητα του Παναγιώτη Κοσμά σε συνδυασμό με το ταλέντο των σκύλων αναμένεται να θέσουν πολύ ψηλά τον πήχη στο φετινό «Τρόπαιο Πολυκανδριώτης». Ιδωμεν…     
 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ