Αρχική » Grid with Sidebar » Προ των πυλών ολική απαγόρευση κυνηγίου στον Όλυμπο

Προ των πυλών ολική απαγόρευση κυνηγίου στον Όλυμπο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 2/11/2015, συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στα γραφεία του Φορέα, με κυρίαρχο θέμα τις προτάσεις του Φορέα επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό του Ολύμπου ως Εθνικό Πάρκο.
 
Το συγκεκριμένο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προέβλεπε αυθαίρετα την ολική απαγόρευση θήρας στον Όλυμπο, γεγονός που είχε κινητοποιήσει τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης ο οποίος σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, διοργάνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6/9/2015, αλλά και ενημερωτική ημερίδα στη Βροντού στις 22/10/2015, με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μελών του και τη χάραξη στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Κ. Σ. Κατερίνης σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, προχώρησαν σε πλήθος επαφών και ενεργειών με σκοπό την ακύρωση της προτεινόμενης ολικής απαγόρευσης θήρας στον Όλυμπο, ενώ κατέθεσαν εγκαίρως τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, οι οποίες επιδόθηκαν σε όλα τα μέλη του Δ. Σ. του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Ολύμπου.
 
Παρά τις συντονισμένες ενέργειες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και την πλήρη τεκμηρίωση των θέσεών τους για διατήρηση του σημερινού υφιστάμενου καθεστώτος σε ότι αφορά την άσκηση της θήρας στον Όλυμπο, το Δ. Σ. του Φορέα, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά, υπερψήφισε την ολική απαγόρευση θήρας στον Όλυμπο.
 
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, η οποία προφανώς ήταν η σημαντικότερη που έχει διενεργηθεί από πλευράς Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Ολύμπου ψήφισαν μόνο επτά από τα έντεκα μέλη του Δ. Σ. 
 
Η παραπάνω αρνητική εξέλιξη για τη θήρα επί του παρόντος περιορίζεται σε επίπεδο γνωμοδότησης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Το ΥΠΕΚΑ, προβλέπεται να λάβει υπόψη και τη γνώμη άλλων φορέων πριν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Κ. Σ. Κατερίνης σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί τελικά ο αυθαίρετος διωγμός των κυνηγών από τον Όλυμπο.
 
Θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο δελτίο τύπου για τη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Ολύμπου.
 
Για τον Κ. Σ. Κατερίνης,
 
Ο Πρόεδρος……………………… Ο Γεν. Γραμματέας
ΛΑΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ……………..ΠΛΑΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 

 

SVESTONOF

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ