Αρχική » Grid with Sidebar » Προσεχώς σε ηλεκτρικό ρόλο η Mercedes-Benz G-Class

Προσεχώς σε ηλεκτρικό ρόλο η Mercedes-Benz G-Class

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η G-Class αποτελεί αναμφισβήτητα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα των Γερμανών και, όπως όλα δείχνουν, μόλις διασφάλισε το μέλλον της στο νέο τοπίο που επιβάλλουν οι ολοένα αυστηρότερες εκπομπές ρύπων, καθώς η Mercedes-Benz έδωσε το πράσινο φως για την εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του μοντέλου.
 
Την νέα προοπτική της G-Class αποκάλυψε ο πλέον αρμόδιος για τις εξελίξεις στην Mercedes-Benz, ο επικεφαλής του ομίλου Daimler, Ola Kallenius, ο οποίος σύμφωνα με tweet που ανέβασε η Sascha Pallenberg,υπεύθυνη Ψηφιακής Τεχνολογίας στην γερμανική φίρμα, δήλωσε ότι: «θα υπάρξει μηδενικών εκπομπών έκδοση για την G-Class. Κατά το παρελθόν , υπήρξαν συζητήσεις για το κατά πόσο πρέπει να εξακολουθήσουμε να έχουμε το μοντέλο στην γκάμα μας, ωστόσο όπως βλέπω τα πράγματα, θεωρώ ότι η G-Class θα πρέπει να είναι η τελευταία Mercedes-Benz που θα κατασκευαστεί ποτέ».
 
Αν και πέραν της παραπάνω δήλωσης, η Mercedes-Benz δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία για την ηλεκτρική παραλλαγή του επιβλητικού SUV, η λογική αλλά και οι πληροφορίες από το γραφείο σημάτων, αποδίδουν στην έκδοση την ονομασία EQG.
 
Επίσης με δεδομένο το μέγεθος του μοντέλου, όπως και η EQC, η EQG αναμένεται να αξιοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα της εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ισχύ αλλά και την τετρακίνηση που είναι συνυφασμένη με το είδος της.
 
Πηγή : in.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ