Αρχική » Grid with Sidebar » Προσελαβαν επαγγελματια κυνηγο για τη διαχειριση των λυκων

Προσελαβαν επαγγελματια κυνηγο για τη διαχειριση των λυκων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
 
Οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας του Άινταχο ανακάλεσαν τον επαγγελματία κυνηγό που είχαν προσλάβει για να σκοτώσει λύκους και να μειώσει τον πληθυσμό τους σε προστατευόμενη περιοχή.
 
Η “πρόσληψη” του κυνηγού είχε γίνει με σκοπό να αυξηθεί ο πληθυσμός της άλκης που ενδημεί στην περιοχή, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να έχουν θηράματα να κυνηγούν οι συνάδελφοί του.
 
Ο κυνηγός θήρευσε εννέα λύκους από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά κανέναν από τα μέσα Ιανουαρίου.
 
Κυνηγοί και κτηματίες στο ‘Αινταχο επιδιώκουν τη μείωση του πληθυσμού του λύκου από 650 άτομα σε 150.. Ο λόγος γιατί θεωρούν ότι οι λύκοι απειλούν τα ζώα κτηνοτροφίας που εκτρέφουν.
 
Η διαμάχη για τον πληθυσμό του λύκου στην περιοχή χρονολογείται από το 1974 όταν και το θαυμαστό σαρκοβόρο χαρακτηρίστηκε ως είδος υπό εξαφάνιση.
 
Στη συνέχεια ο πληθυσμός ανέκαμψε και έγινε άρση της προστασίας του λύκου ο οποίος επιτρέπεται να κυνηγηθεί και να παγιδευθεί.
 
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιτείνουν ότι η ανάκαμψη των πληθυσμών του λύκου συνέβαλε στην εξισορρόπηση των τοπικών οικοσυστημάτων τα οποία επιβαρύνονταν από υπερπληθυσμούς ελαφιών και άλκεων.
 
Με πληροφορίες από το REUTERS και το econews
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ