Αρχική » Grid with Sidebar » Προειδοποίηση μετεωρολόγων: Έρχεται στην Ελλάδα η “ψυχρή λίμνη”

Προειδοποίηση μετεωρολόγων: Έρχεται στην Ελλάδα η “ψυχρή λίμνη”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά τις πολλές μέρες πολύ υψηλών θερμοκρασιών έρχονται οι βροχές και τα μπουρίνια στη χώρα μας: Ένα τμήμα της «ψυχρής λίμνης», που προκάλεσε τις φονικές καταιγίδες στη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες αναμένεται να επηρεάσει από αύριο και την Ελλάδα.

SVESTONOF

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν έντονη αστάθεια, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονες βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν μέχρι και χαλαζοπτώσεις.

Ο διευθυντής ερευνών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ότι «ένα τμήμα, από ό,τι φαίνεται, θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αστάθεια από την Κυριακή και μετά, και κυρίως τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Θα περάσουμε σε ένα μοτίβο καιρού όπου δεν θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά αστάθεια. Δηλαδή, βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την επόμενη εβδομάδα, κυρίως μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, που εν μέρει θα οφείλονται σε αυτή τη γενικευμένη αστάθεια»/

Ερωτηθείς για τις περιοχές που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, ο Κ. Λαγουβάρδος ανέφερε ότι θα πλήξουν κυρίως τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα νησιά, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα έχουν προβλήματα. «Διακρίνουμε ήδη κάποιες περιοχές, αλλά επειδή αυτά τα φαινόμενα είναι και τοπικά, είναι νωρίς για να τα χαρακτηρίσουμε. Θα έχουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο Σαββατοκύριακο για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», υπογράμμισε.

zougla.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ