Αρχική » Grid with Sidebar » Πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού στη Λάρισα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού στον Κίσαβο.  Ένα πανευρωπαϊκό που θα γραφτεί στην ιστορία καθώς είναι το πρώτο ευρωπαϊκό στο οποίο υπήρχαν δυο τερέν για τα πόιντερς και, επιπλέον, για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσες πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
 
Οφείλουμε να επισημάνουμε, όμως, ότι το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας που είχε αυτή η διοργάνωση ανήκει στον ΟΚΑΔΕ και στον πρόεδρό του, κ. Δημήτρη Γκουζούνα. Τα τερέν που επελέγησαν ήταν εξαιρετικά και τα περισσότερα ζευγάρια βρήκαν πέρδικες δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες να παρουσιάσουν στους θεατές έναν ωραίο αγώνα με μεγάλο συναγωνισμό. Επιπλέον είχαν διευθετηθεί άψογα οι διαμονές κριτών αλλά και των κυναγωγών. Επίσης με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το επίσημο γεύμα σε ταβέρνα στη Σπηλιά της Λάρισας όπου οι ξένες αποστολές πήραν μια γεύση από ελληνική διασκέδαση και κλαρίνα.
 
 
Η μορφολογία των τερέν με τα πολλά αγκάθια μπορεί να δυσκόλεψε αρκετά τους σκύλους και ειδικά αυτούς των Ιταλών, Γάλλων και Ισπανών που δεν έχουν εμπειρίες από παρόμοια τερέν, όμως, απέδειξαν ότι οι καλοί σκύλοι προσαρμόζονται γρήγορα και διαχειρίζονται τις δυνάμεις και ικανότητές τους έτσι ώστε να βρουν το θήραμα. Μείωσαν το ρυθμό τους, όμως κατάφεραν να εντοπίσουν θηράματα και να μπουν στη βαθμολογία έστω και κουτσαίνοντας.
 
Πόιντερς
 
Το πανευρωπαϊκό αυτό πρωτάθλημα ξεχώρισε και για το γεγονός ότι ένας σκύλος ελληνικής εκτροφής, με Έλληνες ιδιοκτήτες και έναν νέο (όχι επαγγελματία) κυναγωγό κατάφερε να διακριθεί κερδίζοντας τον τίτλο του αναπληρωματικού πρωταθλητή Ευρώπης στα πόιντερς. Αναφερόμαστε στον σκύλο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ιδιοκτησίας του Κυνοφιλικού Όμιλου Σύρου, με κυναγωγό τον Ηλία Τσιρογιάννη. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο σε ηλικία που τιμά με τη συμπεριφορά και τη δράση του την ελληνική κυνοφιλία. Ένα παιδί σεμνό, σοβαρό με αγάπη και μεράκι για το κυνήγι που δουλεύει σκληρά προπονώντας επίμονα και ουσιαστικά  τους σκύλους του, χωρίς να τον απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας. Κατόρθωσε, μάλιστα, να βάλει τον Αγαμέμνονα και τις δυο ημέρες στη βαθμολογία αποκομίζοντας πολύ θετικά και θερμά σχόλια για την παρουσία του σκύλου του ακόμη και από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ομίλου Πόιντερ κ. Σύλβιο Μαρέλλι.
 
Ειδικά τη Κυριακή ο Αγαμέμνων κατάφερε να πάρει έναν εντυπωσιακό πόντο αφού κατάφερε να βρει τα πουλιά και μετά από αρκετά λεπτά εξαιρετικής παρακολούθησης τα φέρμαρε και περίμενε υπομονετικά τον κυναγωγό του. Ένας πολύ μεγάλος πόντος που του χάρισε το CAC στο τερέν του.
 
Στο άλλο τερέν ένα εντυπωσιακό πόιντερ από την Ιταλία, ο Palaziensis Furi με κυναγωγό τον Bravaccini κατάφερε να πάρει έναν εξαιρετικό πόντο και να πάρει και αυτός το CAC στο τερέν του.
 
Τα δυο σκυλιά οδηγήθηκαν στο μπαράζ για να αποδοθεί το CACIT της ημέρας, που ελλείψει CACIT την προηγούμενη ημέρα ο νικητής του μπαράζ θα αναδεικνυόταν σε πρωταθλητή Ευρώπης.  Στο μπαράζ ξεκίνησε πιο δυνατά ο Αγαμέμνων, ο οποίος και τοποθετήθηκε καλύτερα στο τερέν (ένα τερέν το οποίο δεν ήταν και το ιδανικότερο για να γίνει το μπαράζ), αλλά οι αναθυμιάσεις από ένα κοπάδι πέρδικες δεν τον άφησαν να επιστρέψει σύντομα στον κυναγωγό του και έτσι ο τίτλος του Πρωταθλητή Ευρώπης στα πόιντερ δόθηκε στον Palaziensis Furi. Όπως και να έχει όμως η επιτυχία είναι τεράστια για τον Αγαμέμνονα και τον Ηλία Τσιρογιάννη που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα.
 
Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στα πόιντερ ξεχώρισε ακόμη ο Kardamili’s Archon του Χρήστου Τζίρμπη με κυναγωγό τον Παναγιώτη Κοσμά που κατάφερε να πάρει το 3ος Εξαίρετος με ένα φοβερό πόντο την Κυριακή. Επίσης, και ο HUGO του Σακαντάνη με ιδιοκτήτη τον Α. Γονιδάκη που κέρδισε το 2ος Εξαίρετος την Κυριακή.
 
Σέττερς
 
Στα σέττερ εξαιρετική εμφάνιση έκανε το Σάββατο ο BULOS ZAGNI DEL DUDA του Στέφανου Αθανασιάδη με κυναγωγό το Γιάννη Παυλίδη που έτρεχε όμως με τα χρώματα της Σερβίας. Ο BULLO ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να βρει και να φερμάρει πέρδικες λίγο μετά το λύσιμο. Αν και άργησε να φτάσει ο κυναγωγός ( το τερέν ήταν δύσκολο και ο BULLO ήταν περίπου 250 μέτρα μακριά) ο BULLO περίμενε και μένοντας στην ακινησία μετά τον πυροβολισμό πήρε το πρώτος εξαίρετος στο τερέν του. Ελάχιστα μικρά λαθάκια που έκανε στη διαδρομή δεν του επέτρεψαν να πάρει το CAC. Όμως, παραμένει μία μεγάλη επιτυχία αν συνυπολογίσουμε ότι ο σκύλος αυτός δεν είχε καμία εμπειρία ούτε από πέρδικες, ούτε από βουνό αφού το Σάββατο λύθηκε σε βουνό για πρώτη φορά.
 
Δυο ελληνικά σέττερ στάθηκαν άτυχα παρότι η παρουσία τους ήταν από τις καλύτερες στη διοργάνωση.
 
Η νικήτρια του Πολυκανδριώτης, RAPAKOULIA’S GENESIS IRO, έκανε, το Σάββατο, μια μεγάλη διαδρομή, όμως η ατυχία της άρχισε λίγο πριν λυθεί , αφού τότε άρχισε να βρέχει και να πέφτει ομίχλη που σε συνδυασμό με το δύσκολο τερέν στο οποίο κλήθηκε να τρέξει δυσκόλεψε τα πράγματα. Η IRO για αρκετά λεπτά ήταν χαμένη και τελικά τη βρήκε ο κυναγωγός της φερμαρισμένη, αλλά, τα πουλιά, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν τα είδε κανείς. Οι κριτές και συγκεκριμένα ο Ιταλός Eduardo εντυπωσιασμένος από τη διαδρομή της IRO της έδωσε επανάκληση αλλά, δυστυχώς, δεν βρήκε πουλιά και έτσι έμεινε εκτός βαθμολογίας.
 
Ο μεγάλος άτυχος όμως στα σέττερ ήταν ο νικητής του Saladini Pilastri το 2014, Alex του Χρήστου Τζίρμπη. Ο Alex ξεκίνησε πολύ δυνατά, τοποθετήθηκε ιδανικά στο τερέν και κατάφερε πολύ γρήγορα να φερμάρει μια μονή πέρδικα σφηνωμένη μέσα σε ένα κέδρο. Έμεινε στην ακινησία μετά τον πυροβολισμό του Π. Κοσμά και πήρε τον πόντο. Οι κριτές ζήτησαν από τους κυναγωγούς να ξαναλύσουν και λίγο μετά το λύσιμο δυο πέρδικες έφυγαν από τα πόδια του Ιταλού κριτή Eduardo. Ο Ιταλός σφύριξε και βάσει των κανονισμών έθεσε έκτος αγώνα και τα δύο σκυλιά, σε μία ομολογουμένως πολύ άτυχη στιγμή. 
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ

SVESTONOF

ΣΕΤΤΕΡΣ

ΤΕΡΕΝ 1

Κριτές : Cornus Bernard, Νίκος Φαιτάς

1 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ PODIVARENSIS DUCA  – Umbrerto D Alessandris – Ιταλία

ΤΕΡΕΝ 2

Κριτές : Della Bella Eduardo, Απόστολος Χήνος

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ BULOS ZAGNI DEL DUDA – Στέφανος Αθανασιάδης (Κλάους)/Γιάννης Παυλίδης – Σερβία

2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ XANON DE SOSOBAL – Cuba – Ισπανία

3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ DENDABERRI KINA – Jose Miguel Flores – Εσπανία

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ GRECOR DI VAL DI CHIANA – Domenico Pensa – Ιταλία

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ DENDABERRI OCA – Jose Miguel Flores – Εσπανία

ΠΟΙΝΤΕΡΣ

Τερέν 1

Κριτές : Silvio Marelli, Ηλίας Γιανναράς

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ESTER DU RUISSEAU DES EST – Berrouigat – Γαλλία

2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ DEMO – Umbrerto D Alessandris – Ιταλία

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ FOXY DU BAYON DE CARNAU – Hisseli – Γαλλία

Τερέν 2

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ AGAMEMNON – Κυνοφιλικός Όμιλος Σύρου/ Η. Τσιρογιάννης – Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΟΙΝΤΕΡΣ

Τερέν 1

Κριτές : Ηλίας Γιανναράς, Silvio Marelli

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – CAC -RCACIT – AΓΑΜΕΜΝΩΝ -Κυνοφιλικός Όμιλος Σύρου/ Η. Τσιρογιάννης – Ελλάδα

2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – HUGO – Σακαντάνης/Γονιδάκης – Ελλάδα

CQN – MOLLI – Possanzini – Ιταλία

Τερέν 2

Κριτές : Κυριάκος Χαραλάμπους, Di Pinto Mario

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – CAC – CACIT – PALAZIENSIS FURI – Bravaccini – Ιταλία

2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – RCAC – Demo – Umberto D Alessandris – Ιταλία

3ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ – KARDAMILI’S ARCHON – X. Τζίρμπης/Π. Κοσμάς

Στα σέττερ δεν μπήκε κανένας σκύλος στη βαθμολογία την Κυριακή.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥ

ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΠΟΙΝΤΕΡ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ΅ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – PALAZIENSIS FURI – Bravaccini – Ιταλία

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – AΓΑΜΕΜΝΩΝ -Κυνοφιλικός Όμιλος Σύρου/ Η. Τσιρογιάννης – Ελλάδα

ΘΗΛΥΚΑ ΠΟΙΝΤΕΡ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – ESTER DU RUISSEAU DES EST – Berrouigat – Γαλλία

ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΣΕΤΤΕΡ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ΅ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – PODIVARENSIS DUCA  – Umbrerto D Alessandris – Ιταλία

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – BULOS ZAGNI DEL DUDA – Στέφανος Αθανασιάδης (Κλάους)/Γιάννης Παυλίδης – Σερβία

ΘΗΛΥΚΑ ΣΕΤΤΕΡ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΟΥΝΟΥ – XANON DE SOSOBAL – Cuba – Ισπανία

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ –  DENDABERRI KINA – Jose Miguel Flores – Εσπανία

Κώστας Λουρής 
 
 
 
 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ