Αρχική » Grid with Sidebar » Πουλοπιάστης σε κτίριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Πουλοπιάστης σε κτίριο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν μερικές ημέρες όταν ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δασώ Αθηνώ και της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος να επέμβει η θηροφυλακή γιατί υπήρχαν παγίδες για πουλιά σε κτίριο της υπηρεσίας στην οδό Πατησίων. Πιο συγκεκριμένα :
 
Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας έδωσε τέλος τις προηγούμενες ημέρες, στην παράνομη και θρασύτατη παγίδευση άγριων πουλιών που γινόταν από «άγνωστο» δράστη, σε… ταράτσα κτιρίου του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Αθήνα.
 
 
Ύστερα από συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών  μεταξύ της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ, της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών και της Διεύθυνσης Βιοποικιλότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Α. Κόκκαλης επιλήφθηκε της υπόθεσης και εξασφάλισε τον τερματισμό των παράνομων δραστηριοτήτων, στον ακάλυπτο χώρο  του κρατικού κτιρίου.
 
Οι «παγίδες» για τα αγριοπούλια είχαν στηθεί σε ταράτσα πολυόροφου κτιρίου επί της οδού Πατησίων 147,  όπου στους 6 από τους 7 ορόφους της στεγάζονται και υπηρεσίες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
 
 
Με τη συναίνεση και βοήθεια της αρμόδιας Διευθύντριας των στεγαζόμενων εκεί υπηρεσιών, αλλά και συνοδευόμενος από υπαλλήλους που τον συνέδραμαν στους ελέγχους του, ο θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ  έκανε… «έφοδο» στη ταράτσα του κτιρίου, όπου βρίσκονταν αραδιασμένοι δεκάδες καπαντζέδες και κλουβιά – παγίδες!
 
 
Την ημέρα που βρέθηκε εκεί ο θηροφύλακας, 29 πουλιά ήταν, ήδη, πιασμένα, ή χρησιμοποιούνταν ως «κράχτες» προσέλκυσης άλλων πτηνών: καρδερίνες, κοτσύφια, σκαρθιά, φλώροι, λούγαρα κ.α, βρέθηκαν μέσα στους 18 καπατζέδες και στα 18 κλουβιά που κατασχέθηκαν στην ταράτσα του υπουργείου.
 
Όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βεβαιώνουν ότι η παράνομη δραστηριότητα είχε αναπτυχθεί από ιδιώτη – ένοικο της ίδιας πολυκατοικίας, που είχε πρόσβαση στην κοινόχρηστη ταράτσα! 
 
 
Όπως είναι αυτονόητο ο θηροφύλακας της Δ΄ΚΟΣΕ  άσκησε μήνυση για όλες τις παραβάσεις που διαπίστωσε,  ενώ κατέσχεσε τόσο τα απαγορευμένα μέσα, όσο και τα πουλιά που είχαν συλληφθεί.
 
Λίγες ώρες αργότερα τα πουλιά απελευθερώθηκαν στον Υμηττό, παρουσία και υπαλλήλων του Δασαρχείου Αθηνών.
 
iHunt.gr
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ