Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Πολλαπλασιάστηκαν τα αγριογούρουνα στην Τροιζήνα

Πολλαπλασιάστηκαν τα αγριογούρουνα στην Τροιζήνα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google
Τη μέριμνα της Πολιτείας για το «φλέγον», όπως το χαρακτηρίζει, ζήτημα του αυξημένου πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή της Τροιζήνας, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Με την επιστολή του, γνωστοποιεί την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, η οποία προκαλεί «τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες, με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των καλλιεργητών, των κατοίκων, καθώς και ζητήματα ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».
 
Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προτείνει να ισχύσει και για την περιοχή της Τροιζηνίας, που ανήκει μεν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής-Π.Ε. Νήσων, αλλά γεωγραφικά στην Πελοπόννησο, το όριο κάρπωσης των δέκα (10) αγριόχοιρων ανα ομάδα κυνηγιού και έξοδο, όπως και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, και οχι το όριο των έξι (6) αγριόχοιρων που ισχύει στη περιφέρεια Αττικής.
 
Πηγή : ΑΥΓΗ

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ