Αρχική » Grid with Sidebar » Πεδίο θανάτωσης …το Παναχαϊκό από τις φόλες

Πεδίο θανάτωσης …το Παναχαϊκό από τις φόλες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Καταγγελία από κτηνοτρόφο, που ανέφερε, ότι σε διάσπαρτα μέρη, άγνωστοι έχουν ρίξει φόλες σε αρκετά σημεία δέχθηκε η εφημερίδα “Πελοπόννησος”. Ερευνώντας την καταγγελία, μάθαμε πως έχουν βρεθεί δηλητηριασμένες τροφές στον παλαιό δρόμο της Αργυράς -προς τον κεντρικό δρόμο για τις ανεμογεννήτριες στη βρύση Καλόγερου- στα Τσουρέικα, τον Οβρυόκαμπο και τις Κοκκινοράχες, ενώ υπάρχει ανησυχία και γι’ άλλα σημεία που απλά δεν έχουν εντοπιστεί. Ενδεχόμενοι λόγοι, που οι άγνωστοι δράστες προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, είναι τρεις:

SVESTONOF

Πρώτος: Οι φόλες να έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία από κτηνοτρόφου, που δεν θέλουν να κυκλοφορούν στα βοσκοτόπια τους κυνηγοί, καθώς τα σκυλιά που εντοπίζουν θηράματα κάνουν θόρυβο, με αποτέλεσμα να τρομάζουν τα ζώα τους, με αποτέλεσμα να ‘χουν μικρότερη παραγωγή.

Δεύτερος: Οι φόλες να μπαίνουν από κυνηγούς, ώστε να αποτρέπουν άλλους να κυνηγούν στα ίδια μέρη, για να έχουν περισσότερα θηράματα για τον εαυτό τους.

Τρίτος: Οι φόλες να τοποθετούνται για να θανατωθούν τσακάλια και λοιπά άγρια ζώα που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Φώτης Καρβέλης επιβεβαιώνει στην «Π», πως την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν φόλες και επισημαίνει: «Η ουσία είναι πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, καθώς σε αρκετά σημεία των βουνών έχουν βρεθεί πολλές τέτοιες. Εμείς, όπου τις βρίσκουμε τις απομακρύνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε δράσεις προστασίας των βουνών μας».

Πηγή :https://pelop.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ