Αρχική » Grid with Sidebar » Πατατες γεμιστες με τσιχλες

Πατατες γεμιστες με τσιχλες

by iHunt

demobanner

Η συνταγή αυτή έχει καταγωγή από τις κυκλάδες.

SVESTONOF

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καθαρίστε και καψαλίστε καλά τις τσίχλες. Βάλτε τις τσίχλες μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και ρίξτε επάνω τους το λάδι. Ψιλοκόψτε δύο σκελίδες σκόρδου και ρίξτε τις στις τσίχλες. Επίσης ρίξτε ένα κουταλακί ρίγανη. Τρίψτε τις τσίχλες καλά με το μείγμα που σχηματίζεται στο πιάτο.Αφληστε το πιάτο για 24 ώρες στο ψυγείο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Προθερμάνετε το φούρνο (σε αντίσταση) στους 200 βαθμούς και καθαρίστε τις πατάτες (πρέπει να διαλέξετε μακρόστενες μεγάλες πατάτες) ώστε να χωράει μια τσίχλα μέσα κάθε μια πατάτα. Κόψτε κάθε σκελιδα σκόρδου στα τέσσερα και βάλτε τη μέσα στην κοιλιά της κάθε τσίχλας. Αλείψτε τις πατάτες με το μείγμα του έμεινε στο πιάτο με τις τσίχλες. Αλατοπιπερώστε και βάλτε κάθε τσίχλα μέσα στην πατάτα, με την πλάτη προς τα επάνω. 
Λαδώστε ένα σκεύος και βάλτε τις γεμισμένες πατάτες. Ρίξτε την υπόλοιπη (ένα κουταλάκι) ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 30 περίπου λεπτά (εξαρτάται από το φούρνο). Στο πιάτο που είχαμε βάλει τις τσίχλες ρίξτε το λεμόνι και αλείψτε συνέχεια τις πατάτες. Γυρίστε τις τσίχλες ανάποδα και ψήστε για άλλα 30 λεπτά. Πασπαλίστε με μαιντανό ή φρέσκο κόλιανδρο.

Καλή σας όρεξη!!!!

 

 

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ