Αρχική » Grid with Sidebar » Πανευρωπαικο Επανιελ Μπρετον στη Σερβια

Πανευρωπαικο Επανιελ Μπρετον στη Σερβια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ NIS ( ΣΕΡΒΙΑ) 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Για άλλη μια φορά ο Όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος πιστός στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις πήγε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Νis της Σερβίας με μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει μια υψηλή θέση σε αυτό το πρωτάθλημα.

Την Εθνική Ομάδα αυτή την φορά αποτελούσαν

ο FAUST LA FOLLIE DE LA SHASSE ΤΟΥ Κ. Φαλτσέτα με κυναγωγό τον Μπατσιούδη,

η ΗΡΩ ΤΟΥ ARDA των κ. Μαυροβίτη Γιάννη και κ. Θωμά με κυναγωγό τον Γιάννη Μαυροβίτη,

ο RAUL και ΟΜΒRA των κ.κ. Φωτζιτζή Γαζάκη και κυναγωγό τον Γαζάκη.

Σχεδόν πέντε ώρες συνεχούς οδήγησης με τις σκέψεις μας να ταξιδεύουν σε παλαιότερες σκηνές από συναντήσεις της Ευρωπαϊκής κυνοφιλίας φθάσαμε στο Nis. Στα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν πάει κανείς απλώς για να δει τα καλύτερα Μπρετόν της Ευρώπης. Το γενικότερο κλίμα έξω από τα τερρέν αλλά και το κυνοφιλικό πνεύμα είναι αυτό που διαφέρει, αλλά και στον αγώνα φυσικά όλοι περιμένουν να δουν το μεγάλο Μπρετόν που θα κάνει την διαφορά. Στο ξενοδοχείο όπου έμενε η Ελληνική αποστολή ήταν και οι περισσότερες Εθνικές Ομάδες της Ευρώπης και πολλοί γνωστοί φίλοι κυναγωγοί με τα πηγαδάκια να δίνουν και να παίρνουν από παλαιότερα πρωταθλήματα, λίγο αργότερα έγινε η κλήρωση των αγώνων στα τέσσερα τερρέν όπου χωρίστηκαν τα σκυλιά.

Και από εδώ ξεκινάνε τα πολλά παράξενα που συνέβησαν σε αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. O FAUST κληρώθηκε στο 2ο τερρέν έβδομος στην σειρά και ενώ το πρόγραμμα αναρτήθηκε κανονικά το πρωί της Πέμπτης με έκπληξη είδαμε ένα άλλο πρόγραμμα με τον FAUST να τρέχει δεύτερος, πήγαμε να ζητήσουμε εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή χωρίς να μας πουν τίποτα το συγκεκριμένο.

Ας περάσουμε τώρα στον αγώνα, εκεί όπου υπήρξε το πραγματικό ενδιαφέρον. Το πρωί της Πέμπτης οι Εθνικές Ομάδες παρατάχθηκαν στην σειρά και έγινε η επίσημη παρουσίαση των ομάδων και ένα ένα τα σκυλιά πέρασαν από πολύ αυστηρή μορφολογική εξέταση βαθμολογήθηκαν από τρεις διαφορετικούς κριτές από τους βαθμούς των οποίων βγαίνει ο μέσος όρος.

Συνολικά συμμετείχαν 10 διαφορετικά κράτη: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΟΝΤΕΝΕΓΚΡΟ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ομάδων ξεκινήσαμε για τα τερρέν. Δυστυχώς την πρώτη μέρα τα σκυλιά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε κανένα να μπει στην Βαθμολογία. Ήταν πραγματικά μεγάλη ατυχία αλλά μεσολάβησαν και ορισμένα γεγονότα που στέρησαν τουλάχιστον ένα σκυλί να πάρει ένα πόντο.

Αξίζει να αναφέρω ένα απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στον FAUST όπου τον έβαλαν να τρέξει σε τερρέν πολύ βαθειά οργωμένο χωράφι και στην μέση υπήρχε ένα μανδρί όπου όταν ξεκίνησε να τρέχει ο σκύλος βγήκανε τέσσερα σκυλιά και όρμησαν στον σκύλο και όπως είναι φυσικό έκοψαν το τέμπο του σκύλου. Σε ένα τέτοιο τερρέν οργωμένο και με ένα μανδρί όπου υπήρχαν τέσσερα σκυλιά ήταν επόμενο να μην υπάρχουν πέρδικες. Εκείνο που μας έκανε μεγάλη εντύπωση σε απόσταση 900 μέτρα από αυτό το απαράδεκτο τερρέν που ήταν απίθανο να υπάρχουν πέρδικες μεσολαβούσε ένα ανάχωμα και από πίσω άρχιζε ένα απέραντο τερρέν όπου μπορούσαν να τρέξουν 30-35 σκυλιά και το ερώτημα πολύ εύλογο γνώριζαν το απέραντο αυτό τερρέν όπου έτρεξαν όλα τα υπόλοιπα σκυλιά και μπορούσαν να τρέξουν και άλλα τόσα.

Τα υπόλοιπα σκυλιά αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους με αποτέλεσμα να μην έχουμε κανένα σκυλί στην βαθμολογία. Το πρωινό της δεύτερης μέρας ήταν εντελώς διαφορετικό και γέμισε τις καρδιές όλων μας δίνοντας παράλληλα ζωντάνια και ελπίδες, αφού 2 ελληνικά σκυλιά μπήκαν στην βαθμολογία.

1ος σκύλος ο FAUST που έκανε μια εξαίρετη διαδρομή αφού από το 1ο λεπτό τοποθετήθηκε σωστά στο τερρέν και στον αέρα με δυναμική έρευνα και χωρίς να βαθαίνει στο 3ο λεπτό είχε ένα εντοπισμό και με ωραίο ανέβασμα έκανε μια πολύ εκφραστική φέρμα. Στο ξεπέταγμα και στον πυροβολισμό έκανε απόλυτη ακινησία. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και προς το τέλος του χρόνου πήρε ένα ακόμη πόντο και μπήκε στην βαθμολογία με τον χαρακτηρισμό 2ος Εξαίρετος.

Επόμενο σκυλί που μπήκε στην βαθμολογία ήταν η ΗΡΩ ΤΟΥ ARDA. Η σκυλίτσα είχε κι αυτή μια πολύ καλή διαδρομή και στο 4ο λεπτό με ένα ωραίο ανέβασμα έκανε μια εξαίρετη φέρμα, ποντάρισε με εντολή του κυναγωγού και μπλοκάρισε ένα ζευγάρι πέρδικες στο ξεπέταγμα και στον πυροβολισμό έκανε μια πολύ καλή ακινησία που την κατέταξε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.

Τα υπόλοιπα σκυλιά ο RAUL και η OMBRA δεν μπόρεσαν για λίγο να μπουν στην βαθμολογία, παρότι έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση και έτσι είχαμε μόνο τα 2 σκυλιά στην βαθμολογία γεγονός που η Ελληνική ομάδα κατετάγη 4η στην ομαδική βαθμολογία.Πιστεύουμε ότι του χρόνου τα Ελληνικά σκυλιά θα παρουσιαστούν πιο δυνατά και με περισσότερη τύχη θα διεκδικήσουν μια υψηλότερη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1Η ΣΕΡΒΙΑ

2Η ΓΑΛΛΙΑ

3Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

4Η ΕΛΛΑΔΑ

5Η ΙΤΑΛΙΑ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ