Αρχική » Grid with Sidebar » Παγίδες-θανάτου για τα άγρια ζώα τα ανοιχτά πολυβολεία

Παγίδες-θανάτου για τα άγρια ζώα τα ανοιχτά πολυβολεία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε παγίδες θανάτου για δεκάδες ζώα έχουν μετατραπεί τα εγκαταλελειμμένα πολυβολεία του Στρατού, όπου πέφτουν μέσα, αδυνατούν να βγουν και πεθαίνουν αβοήθητα.
 
Όπως κατήγγειλε στο φιλοζωικό σωματείο “Νοιάζομαι” της Θεσσαλονίκης, ο κάτοικος του χωριού Ακρίτας στο νομό Κιλκίς, Γιώργος Σαββίδης, πάρα πολλά άγρια ζώα πέφτουν μέσα στα ανοιχτά πολυβολεία και εγκλωβισμένα, χωρίς τροφή και νερό, βρίσκουν τελικά τραγικό θάνατο.
 
“Στις περιηγήσεις μου στην περιοχή, έχω συναντήσει πολλές φορές χελώνες, ασβούς, σκυλιά, ακόμα και ένα μικρό αγριογούρουνο, να έχουν πέσει μέσα στα πολυβολεία, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα κουφάρια ζώων” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Σαββίδης ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το φιλοζωικό σωματείο, ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις στον Στρατό για να κλείσουν τα πολυβολεία.
 
 
Παγίδες-θανάτου για τα άγρια ζώα τα ανοιχτά πολυβολεία
 
“Η χελώνα ειδικά είναι προστατευόμενο είδος και είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα. Μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα ζητήσουμε από τον Στρατό να κλείσουν οι είσοδοι των πολυβολείων” δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου Παρασκευή Καλαϊτζίδου.
 
Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο εκπρόσωπος Τύπου, συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός, υπογράμμισε ότι “τα πολυβολεία εντάσσονται στην επιχειρησιακή σχεδίαση της χώρας” και υπάρχει εξαμηνιαίο πρόγραμμα συντήρησής τους.
 
 “Ωστόσο”, συμπλήρωσε, “αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με τα ζώα, αναμένουμε αναφορά με συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να επιληφθούμε ανάλογα”. 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ