Αρχική » Grid with Sidebar » Πάρνηθα – Τι απαντά το δασαρχείο για το ελάφι που σπάραζε επί τρεις μέρες στη μέση του δρόμου

Πάρνηθα – Τι απαντά το δασαρχείο για το ελάφι που σπάραζε επί τρεις μέρες στη μέση του δρόμου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση που έφερε στο φως το MEGA και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με την αναλγησία του δασαρχείου στην Πάρνηθα για ένα ελάφι το οποίο, αφού χτυπήθηκε από αμάξι, αφέθηκε να ψυχορραγεί επί τρεις μέρες αβοήθητο στον δρόμο.

SVESTONOF

Όπως είπε χθες στο MEGA ο Νίκος Λεφατζής που εντόπισε το ταλαιπωρημένο ελάφι, μετά από πολύ κόπο κατάφερε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει, το είχε δει από το πρωί».

Επίσης, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”» είπε ο κ. Λεφατζής.

Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.

Τι απαντά το δασαρχείο

«Ότι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email» επεσήμανε ο Γεώργιος Φρούσιος, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Ιωάννης Στάμου, επεσήμανε πως το δασαρχείο είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο.

«Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο» είπε και συμπλήρωσε: «Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, ο κτηνίατρος μένει στον Πειραιά και ήταν δύσκολο να μεταβεί εγκαίρως. «Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε τελικώς.

Πηγή :in.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ