Αρχική » Grid with Sidebar » Ο Προεδρος του ΚΣ Πρεβεζας μιλαει για την αρση απαγορευσης του Αμβρακικου…VIDEO

Ο Προεδρος του ΚΣ Πρεβεζας μιλαει για την αρση απαγορευσης του Αμβρακικου…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Για δύο κυνηγετικές περιόδους παρατείνετε το κυνήγι σε οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη υπογεγραμμένη από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά μετά από εισηγήσεις-προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας Δασών και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.
 
Να θυμίσουμε ότι το κυνήγι στον Αμβρακικό είχα απαγορευτεί από 2008, έως το 2013, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη θηροφύλαξη και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Κι αυτό διότι στο Πάρκο πολλές φορές στο παρελθόν είχαν καταγραφεί φαινόμενα λαθροθηρίας.
 
Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, επιτρέπεται η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων σε τμήμα της ζώνης Α΄ (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιότοπου Αμβρακικού, εμβαδού 1.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματος του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια).
 
Για την νέα κυνηγετική περίοδο, αλλά και για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι κυνηγοί, μίλησε στον Prisma 95,1 ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας.

SVESTONOF

Πηγή : prisma951.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ