Αρχική » Grid with Sidebar » «Ο λύκος ήταν κρυμμένος ανάμεσα στα αυτοκίνητα», λέει ο άνθρωπος που έζησε τον τρόμο στην Πάρνηθα

«Ο λύκος ήταν κρυμμένος ανάμεσα στα αυτοκίνητα», λέει ο άνθρωπος που έζησε τον τρόμο στην Πάρνηθα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

«Θα μπορούσε να είχε επιτεθεί στην κόρη μου, δεν γνώριζα ότι τα σκυλιά είναι “κόκκινο πανί” για τους λύκους», λέει ο Νίκος Νικολακόπουλος – Δεν αισθάνθηκα ότι ο λύκος ήθελε να επιτεθεί σε εμάς, αλλά στο σκυλάκι

SVESTONOF

Μια κατά φαινομενικά ξέγνοιαστη βόλτα στην Πάρνηθα έμελλε να μετατραπεί σε στιγμές τρόμου για τον Διευθυντή του My radio104,6 Nίκο Νικολακόπουλο και την 14χρονη κόρη του, όταν λύκος επιτέθηκε και άρπαξε το τεσσάρων μηνών σκυλάκι τους. Ο ίδιος περιέγραψε στο protothema.gr το απίστευτο σκηνικό που έζησε όταν ανήμερα των Φώτων στις έξι το απόγευμα πήγε με το παιδί του και το σκύλο τους μια βόλτα σε ένα καταφύγιο στο Μπάφι, στην Πάρνηθα.

“Θέλω να διευκρινίσω, ότι εμείς δεν πήγαμε να κάνουμε περπάτημα με το σκύλο μέσα στο δάσος. Δεν ήμασταν απομονωμένοι κάπου, ούτε ήμασταν μέσα στο δάσος σε κάποιο μονοπάτι γιατί εκεί το καταλαβαίνω ότι η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. Πήγα με την κόρη μου σε ένα καταφύγιο στο Μπάφι, όπου έχει και εστιατόριο για να φάμε και φτάσαμε ως εκεί με το αυτοκίνητό μας. Εκεί υπάρχει ένα ξέφωτο μεγάλο, πίσω από το καταφύγιο όπου παρκάρουν τα αμάξια τους οι άνθρωποι. Ήταν ανήμερα των Φώτων και είχε αρκετό κόσμο εκείνη την ημέρα. Φτάσαμε στο Μπάφι, στο καταφύγιο, όπου μέσα είχε ανθρώπους με τα σκυλιά τους. Κάτσαμε με την κόρη μου, φάγαμε και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να φύγουμε. Όταν φύγαμε είχε νυχτώσει, ήταν περίπου στις 18.30 το απόγευμα και περπατήσαμε από το καταφύγιο για να πάμε στο σημείο που είχαμε παρκάρει το αμάξι, πίσω από το καταφύγιο. Για να καταλάβετε, η απόσταση που περπατήσαμε για να φτάσουμε στο αμάξι ήταν περίπου 50 μέτρα από το καταφύγιο. Την ώρα εκείνη που ήμασταν στο χώρο του πάρκινγκ και ανάμεσα στα αυτοκίνητα ήταν κρυμμένος ο λύκος” λέει στο protothema.gr o Νίκος Νικολακόπουλος και συνεχίζει:

”Ήμουν εγώ μισό βήμα μπροστά από την κόρη μου, εκείνη ήταν ακριβώς πίσω μου και κρατούσε με το λουράκι τον σκύλο μας, ο οποίος ήταν ένα μικρό κουτάβι και ήταν στο μισό μέτρο απόσταση από την κόρη μου. Μου φωνάζει η κόρη μου “μπαμπά, ο σκύλος” και γυρίζω και βλέπω την κόρη μου και τον λύκο να τον έχει αρπάξει και να τον δαγκώνει. Τον είχε δαγκώσει από το λαιμό και ήταν έτοιμος να φύγει με τον σκύλο στο στόμα. Εκείνη την ώρα παθαίνω σοκ, άρχισα να φωνάζω δυνατά και θυμάμαι ότι σήκωσα τα χέρια μου ψηλά για να τον τρομάξω, η κόρη μου έκλαιγε φοβισμένη αλλά ο λύκος είχε ήδη φύγει μαζί με τον σκύλο. Τον κυνήγησα μήπως τον αφήσει από το φόβο του αλλά εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος. Ευτυχώς που άφησε το λουράκι η κόρη μου, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν. Αν τυχόν το είχε στα χέρια της, η κόρη μου το σκυλάκι θα μπορούσε και να της είχε επιτεθεί. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν αισθάνθηκα ότι ο λύκος ήρθε να επιτεθεί σε εμάς, ήρθε για να πάρει τον σκύλο πιστεύω και προφανώς ήταν πεινασμένος” λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Νικολακόπουλος η στεναχώρια είναι μεγάλη για τον ίδιο και την οικογένειά του μετά από αυτό το σοκαριστικό περιστατικό και μέσα από τη δική του περιπέτεια θέλει να δώσει το μήνυμα και σε άλλες οικογένειες ότι είναι επικίνδυνο και απαγορευμένο από το νόμο να πηγαίνεις βόλτα με τα σκυλιά σου στην Πάρνηθα, πράγμα το οποίο δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος.

“Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια στο σπίτι. Ο σκύλος ήταν τεσσάρων μηνών είχε ενσωματωθεί στην οικογένεια. Το λάθος είναι δικό μου γιατί δεν έπρεπε να τον πάρω στην Πάρνηθα. Καταρχήν δεν ήξερα ότι απαγορεύονται οι σκύλοι στο βούνο της Πάρνηθας παρότι πηγαίνω εκεί από μικρή ηλικία. Αν δεν τον είχαμε πάρει μαζί μας, δεν πιστεύω ότι θα δεχόμασταν επίθεση στην προκειμένη φάση, αλλά και χωρίς αυτό να είναι σίγουρο. Δεν είναι γνωστό ότι έχει λύκους στην Πάρνηθα, δεν είναι γνωστό ότι απαγορεύονται τα σκυλιά και αρκετός κόσμος τα ανεβάζει εκεί, και αποτελούν “κόκκινο πανί” για τον λύκο.

Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει νομοθεσία από παλιά, η οποία αναφέρει ότι απαγορεύονται οι σκύλοι στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Εγώ αυτό δεν το έχω δει πουθενά σε καμία ταμπέλα στο βουνό. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος ότι μια βόλτα στην Πάρνηθα με τον σκύλο είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και για τους ίδιους τους ανθρώπους, αλλά και για το ζώο”καταλήγει ο κ. Νικολακόπουλος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ