Αρχική » Grid with Sidebar » Ο άνθρωπος που έζησε 30 ολόκληρα χρόνια ολομόναχος στην άγρια φύση… VIDEO

Ο άνθρωπος που έζησε 30 ολόκληρα χρόνια ολομόναχος στην άγρια φύση… VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Εζησε ολομόναχος στην Αλάσκα για 30 ολόκληρα χρόνια. Εμενε σε μία καλύβα και επιβίωνε μόνο από το κυνήγι και το ψάρεμα. Η θρυλική ζωή του Richard Proenneke όχι μόνο έγινε ντοκιμαντέρ, αλλά και αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.
 
Ο Richard Proenneke, γνωστός και ως Dick, ήταν ένας μηχανικός από τις ΗΠΑ, που γεννήθηκε το 1916, πολέμησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το 1950 μετακόμισε από το Οχάιο στην Αλάσκα, όπου εργάστηκε επί χρόνια ως μηχανικός.
 
 
Η απίστευτη ιστορία του ξεκίνησε το 1968, όταν σε ηλικία 52 ετών αποφάσισε να δοκιμάσει να μείνει μόνος του στην άγρια φύση της Αλάσκας για ένα χρόνο. Τελικά η ζωή στη φύση του άρεσε τοσο πολύ που παρέμεινε στην μαγευτική φύση των Twin Lakes, απομονωμένος από όλους, για περίπου 30 χρόνια, μέχρι που το 1998 επέστρεψε στους συγγενείς του στις ΗΠΑ και ύστερα από 5 χρόνια άφησε ήσυχα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.
 
Ο Dick έστησε μόνος του μια καλύβα, τρέφονταν μόνο με ότι μπορούσε να κυνηγήσει, να συλλέξει από τα δάση ή να ψαρέψει και κατέγραφε τα πάντα σε κάμερα. Μάλιστα οι πληροφορίες που κατέγραφε από την φύση γύρω του, στάθηκαν χρήσιμα εργαλεία έρευνας για επιστήμονες όπως μετεωρολόγους, φυσιοδίφες κ.λπ..
 
 
Η ζωή του έχει καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ και βιβλία και για πολλούς είναι ο άνθρωπος που ενέπνευσε ολόκληρες γενιές να σκεφτούν να υιοθετήσουν έναν άλλο τρόπο ζωής, δείχνοντας πως είναι ένα εφικτό όνειρο, αν υπάρχει η θέληση.
 
Δείτε βίντεο και το ντοκιμαντέρ με τη ζωή του Richard Proenneke
 

SVESTONOF

HELLASNOW

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ