Το τρυγόνι μαζί με το ορτύκι και το αγριοκούνελο είναι τα θηράματα της έναρξης. Να λοιπόν μια ωραία συνταγή για ορτύκια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 ορτύκια, πλυμένα και καλά στραγγισμένα
- Αλάτι
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα από φρέσκο θυμάρι
- 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί (κατά προτίμηση φρέσκο τυρί)
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 8 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
- 8 λωρίδες μπέικον (καπνιστό)
Μαρινάδα
Βάλτε σε ένα μπωλ το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε τα ορτύκια (μέσα και έξω) με το αλατοπίπερο. Τοποθετήστε τα ορτύκια σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέστε το λάδι, το θυμάρι και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά ώστε το μείγμα της μαρινάδας να πάει παντού. Σκεπάστε το μπωλ και αφήστε το στο ψυγείο για 48 ώρες (και πιο λίγο να το αφήσετε δεν πειράζει).
Εκτέλεση
Ετοιμάστε ένα ταψί και τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς (Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το grill του φούρνου, αλλά θέλει προσοχή για να μην ξεραθούν τα ορτύκια). Γεμίστε το κάθε ορτύκι με μια κουταλιά τυρί και ένα κλωνάρι δενδρολίβανο. Δέστε τα πόδια με σπάγκο μαγειρικής. Τυλίξτε το ορτύκι με τη λωρίδα μπέικον και τοποθετήστε το ορτύκι στο ταψί με το στήθος προς τα επάνω. Βάλτε τα στο φούρνο. Ψήστε για 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!!!