Αρχική » Grid with Sidebar » ΟΚΑΔΕ : Για το Τρόπαιο «Μέγας Αλέξανδρος»

ΟΚΑΔΕ : Για το Τρόπαιο «Μέγας Αλέξανδρος»

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Δύο τερέν Ερευνας Κυνηγίου και 2 τερέν Μεγάλης Ερευνας γεμάτα Σέττερ και Πόιντερ χρειάστηκαν λόγω συναγωνισμού στον μεγάλο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το πενθήμερο 18-19-22-23-24 Φεβρουαρίου στα τερέν της Μακεδονίας μας για το Τρόπαιο Μέγας Αλέξανδρος.
 
 
Ο Χρήστος Κανίδης στο λύσιμο.
 
Τα τερέν ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ οι καμπίσιες πέρδικες ήταν σε εξαιρετικούς αριθμούς.
 
Το επίπεδο των σκύλων που παρουσιάστηκαν βρισκόταν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, κάτι που και έμπρακτα αποδεικνύει την καλή δουλειά που κάνουν οι κυναγωγοί.
 
Οι συγκεκριμένοι κυναγωγοί που παρουσίασαν σκύλους ήταν οι κύριοι Μαυρίδης, Αποστολάκος, Κανίδης, Γονιδάκης, Κοσμάς, Παυλίδης, Μανωλάκης, Λουλουδάκης, Μεντές, Simeons, Eschini, Παχής, Ραπακούλιας, Λιάσκος, Καπάτος, Τσιρογιάννης,
Παπαδόπουλος, Τσοτόπουλος, Κλαδάκης, ενώ κριτές ήταν οι κύριοι Φαϊτάς, Γκουζούνας, Αυλωνίτης, Χριστάκος, Κατσαρός, Χαλαστάνης, Χήνος, Παπακωνσταντίνου, Τζάλλας, Λαμπρόπουλος, Θεοχάρης, Βασσάλος, ενώ από μία μέρα οι κύριοι Μαστρωκοστόπουλος, Φραγγίδης, Καβαδίας. Τα τερέν ήταν σε άριστη κατάσταση, ενώ οι καμπίσιες πέρδικες ήταν σε εξαιρετικούς αριθμούς.
 
Μεγάλη Ερευνα
 
Νικήτρια του τροπαίου Μέγας Αλέξανδρος ανακηρύχθηκε για την Μεγάλη Ερευνα η Ciao Sirtouf με κυναγωγό τον κύριο Παυλίδη και ιδιοκτήτη τους κυρίους Δακουτρό και Φωτεινό.
 
Μία θηλυκιά Σέττερ που κατάφερε σε πέντε μέρες και μπήκε στη βαθμολογία τρεις φορές με δύο φορές 1ος Εξ. CACT.CACIT και μία φορά 1ος Εξαίρετος.
 
Πολύ κοντά και ο Don Sirtouf με κυναγωγό τον κύριο Μαυρίδη και ιδιοκτήτη τον κύριο Σβεστονώφ. Ο Don εξασφάλισε 2 φορές το 1ος Εξ.CACT.CACIT. Ενας αρσενικός σταθερός που κάθε μέρα παρουσιαζόταν στο ανώτατο επίπεδο με εξαιρετικό
ρυθμό.
 
O νικητής του τροπαίου στη Μεγάλη Ερευνα Ciao Sirtouf.
 
Ο κυναγωγός κύριος Μανωλάκης παρουσίασε το Πόιντερ Raikal Park του κυρίου Χρήστου, ένα ποιοτικό Πόιντερ που φέτος έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και στο τρόπαιο εξασφάλισε ένα 1ος Εξ. CACT.CACIT.
 
Ο Λ. Μανωλάκης επίσης παρουσίασε και τον Astro Almaliotis, ένα Σέττερ που δείχνει συνέχεια πως κυνηγάει με εξαιρετικά ανεβάσματα στις αναθυμιάσεις και εξασφάλισε ένα 1ος Εξ. CACT.CACIT αλλά και ένα CQN.
 
Επίσης, είχαμε και το Σέττερ Azor od Race του κυρίου Κανίδη με ένα 2ος Εξ. RCACT.RCACIT. Τέλος, το Πόιντερ Abaliante του κ. Eschini με 2ος Εξ. RCACT.RCACIT.
 
Ερευνα Κυνηγίου
 
Στην Ερευνα Κυνηγίου νικήτρια ανακηρύχθηκε η Zara della Palmosa με κυναγωγό τον κύριο Γονιδάκη και ιδιοκτήτη τον κύριο Κλωνάρη.
 
Η Zara είναι μία θηλυκιά που παρουσιάζεται με εξαιρετικό ρυθμό, ενώ έχει μεγάλη ευκολία στο θήραμα.
 
Κατάφερε και εξασφάλισε ένα 2ος Εξαίρετος, δύο Εξαίρετος και ένα 1ος Εξ.CACT. CACIT σε πέντε μέρες αγώνα.
 
Ο κύριος Γονιδάκης επίσης παρουσίασε την Πόιντερ Adora bella di Zampra, με ιδιοκτήτη τον κύριο Κλωνάρη, που βαθμολογήθηκε με 1ος Εξ. CACT.RCACIT και με 1ος Εξαίρετος, μία θηλυκιά που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη μορφολογία με την εργασία.
 
Ο Αγγελος Γονιδάκης με τη νικήτρια στην Ερευνα Κυνηγίου Zara.
 
Ο Arkan Σέττερ με κυναγωγό τον κύριο Λιάσκο βαθμολογήθηκε με 1ος Εξ.CACT.CACΙΤ. Ο Arkan είναι ένα Σέττερ που εκφράζεται στο τερέν με πολύ όμορφο τρόπο.
 
Επίσης, το Σέττερ Gas de Pics Elikon με 2ος Εξ.RCACT με κυναγωγό και ιδιοκτήτη τον κύριο Τσιρογιάννη.
 
Ενα εξαίρετο ζώο που μέσα μόλις σε έναν μήνα παρουσιάστηκε στο ανώτατο επίπεδο. Τέλος, ο Kavadias Bruno Σέτττερ με κυναγωγό τον κύριο Παχή και ιδιοκτήτη τον κύριο Αγτζίδη βαθμολογήθηκε με 2ος Εξ. RCACT.RCACIT, καθώς και μία φορά με 1ος Πολύ Καλός.
 
Εξαιρετική παρουσία και για τον One Dream Casper με κυναγωγό τον κύριο Κοσμά και ιδιοκτήτη τον κύριο Τσίρμπ. O Cαsper είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Bruno.
 
Ετσι τελείωσε ακόμη μία χρονιά στον κάμπο. Αν και διανύουμε ίσως τη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα μας, τα Σέττερ και τα Πόιντερ που παρουσιάστηκαν ήταν περισσότερα, κάτι που δείχνει και την αγάπη των κυνοφίλων που παρουσιάζουν τους σκύλους τους, γιατί σίγουρα δεν είναι όλοι ευκατάστατοι.
 
Ισως τώρα είναι ανάγκη κάποιοι να καταλάβουν ότι η κυνοφιλία δεν γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εύκολη κριτική.
 
Κάποιοι με την κακόβουλη αυτή κριτική (η οποία σίγουρα δεν είναι ανιδιοτελής) προσπαθούν να αποκτήσουν κυνοφιλική οντότητα και να βγουν από την αφάνεια και τη μιζέρια στην οποία κινούνται.
 
Η κυνοφιλία γίνεται σε όλα τα τερέν, εκεί που αναμειγνύονται όλα τα συναισθήματα, εκεί που κριτές – ιδιοκτήτες – κυναγωγοί αλλά και τα μέλη του ΟΚΑΔΕ προσπαθούν να βρουν και να αναδείξουν το καλό Σέττερ και Πόιντερ για να μπορεί να έχει ο κυνόφιλος κυνηγός ακόμη καλύτερους σκύλους.
 
Κωνσταντίνος Λουρής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κωνσταντίνος Λουρής
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ