Αρχική » Grid with Sidebar » Οι προτεραιότητες του Κ.Σ. Αλμυρού

Οι προτεραιότητες του Κ.Σ. Αλμυρού

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός των κυνηγών του Αλμυρού
 
Η αναστήλωση των κατεστραμμένων κιοσκιών και η δημιουργία παρατηρητηρίων είναι στους στόχους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού για το νέο έτος.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού αριθμεί σήμερα 800 μέλη. Ιδρύθηκε το 1976. Μεριμνά για τον περιορισμό της λαθροθηρίας, την προστασία της πανίδας, ενημερώνει τα μέλη του για όλα τα νέα για το κυνήγι.
 
Είναι ένας από τους πιο παλιούς Συλλόγους της περιοχής που σε εποχές εκτός κρίσης είχε φθάσει να αριθμεί 1.000 μέλη.
 
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στέλιος Τιμπλαλέξης λέει ότι προτεραιότητα του Συλλόγου για το νέο έτος που ξεκίνησε είναι να αναστηλώσει τα κιόσκια στις θέσεις Μηλιά και Τσουκνίδα που καταστράφηκαν από τον περσινό χιονιά και να δημιουργήσει παρατηρητήρια. Επίσης, για άλλη μία χρονιά θα εμπλουτίσει τον ορεινό όγκο της Όθρυος με άγρια πανίδα, όπως λαγούς και πέρδικες, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις στους πληθυσμούς τους.
 
Οι ενημερωτικές δράσεις του Συλλόγου θα συνεχιστούν σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των κυνηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Αλμυρού για την πανώλη των χοίρων και ενημέρωσαν σχετικώς όλους τους κυνηγούς.
 
Επίσης, ο Σύλλογος συνεργάζεται με την Πυροσβεστική, συνδράμοντας στην πολιτική προστασία. Ο χώρος ευθύνης στην περιοχή ξεκινά από την Οθρυ και φθάνει μέχρι τις Μικροθήβες.
 
Οι κυνηγοί συνεργάζονται ακόμη για την πάταξη της λαθροθηρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έτους και φυσικά την περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι, από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι και τέλη Αυγούστου.
 
«Τα εν λόγω περιστατικά δεν σταματούν ποτέ. Όμως, κάνουμε προσπάθειες να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο. Συνδράμουμε να γίνονται όσο περισσότεροι έλεγχοι και ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή το Δασαρχείο», επισημαίνει ο ίδιος.
 
Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 20:30 στο κτήμα Τιμπλαλέξη – Παπαθανασίου, με λαϊκό πρόγραμμα με τους Φαίδρα Διαμαντή, Θωμά Βούζα, Ιωάννη Γκόβαρη και Κώστα Ιγκλέζο.
 
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ