Αρχική » Grid with Sidebar » Οι Λύκοι Απειλούν Τα Άγρια Άλογα Των Βουνών Του Σουλίου

Οι Λύκοι Απειλούν Τα Άγρια Άλογα Των Βουνών Του Σουλίου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Έχουν πληθύνει οι λύκοι στα βουνά του Σουλίου και απειλούν τον πληθυσμό των άγριων αλόγων, που ζουν εκεί. Πριν από μερικά χρόνια αποδεκατίστηκαν από το δριμύ ψύχος, το βαρύ χειμώνα και την έλλειψη τροφής. Ήταν τότε που το πανελλήνιο μάθαινε για τα άγρια άλογα, που ζουν στην οροσειρά του Σουλίου. Χάρη στις άμεσες ενέργειες που προχώρησαν οι αρμόδιοι φορείς σχεδόν πενήντα όμορφα και περήφανα άλογα σώθηκαν.

SVESTONOF

Από το 2006, όταν κατασκευάστηκαν στέγαστρα, αποθήκες, δεξαμενές νερού, ποτίστρες και μέχρι σήμερα, 12 χρόνια μετά, ο αριθμός των άγριων αλόγων αυξήθηκε. Τώρα οι λύκοι είναι μεγάλος κίνδυνος για την ύπαρξή τους. Περιπατητές και κτηνοτρόφοι συναντούν, όπως λένε, κομματιασμένα άγρια άλογα από τις αγέλες των λύκων. Τα άγρια άλογα του Σουλίου ανήκουν στη φυλή της Πίνδου, που είναι η πλέον αντιπροσωπευτική του ορεινού τοπίου.

Είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους πριν από πολλές δεκαετίες και έμαθαν να επιβιώνουν κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Σιγά σιγά πέρασαν από το καθεστώς εξημέρωσης σε ημιάγρια κατάσταση και σήμερα είναι εντελώς άγρια.

Πηγή : http://katoci.blogspot.com

Δείτε ακόμη : Τα άγρια άλογα του Φαλακρού….VIDEO


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ