Αρχική » Grid with Sidebar » Οι κυνηγοί της Σητείας μπορούν τώρα να πηγαίνουν τα σκυλιά τους στα θεσμοθετημένα εκπαιδευτήρια

Οι κυνηγοί της Σητείας μπορούν τώρα να πηγαίνουν τα σκυλιά τους στα θεσμοθετημένα εκπαιδευτήρια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης, ανέφερε ότι οι κυνηγοί έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα σκυλιά τους για εκπαίδευση στα θεσμοθετημένα εκπαιδευτήρια (τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα όπως αποστολή SMS κλπ.). Στην περιοχή ευρύτερα της Σητείας είναι 22. «Δεν γίνεται τα κυνηγετικά σκυλιά να μένουν δεμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι, δεν μπορούν να κάνουν βόλτα με το λουρί στην πόλη. Από τη φύση τους έχουν ανάγκη να βγαίνουν έξω, να τρέχουν στο βουνό», υπογραμμίζει.

SVESTONOF

Ερωτηθείς επίσης ο κ. Λιλιμπάκης αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα το οποίο υποτίθεται ότι είναι σε διαβούλευση, όμως κατά την πρόσφατη παγκόσμια ημέρα των ζώων, φάνηκε όπως τόνισε από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι μάλλον έχουν ληφθεί αποφάσεις και θα ψηφιστεί το Μάιο «παρόλο που έχουμε κάνει προτάσεις, έχουν γίνει τόσες διαμαρτυρίες. Είναι ένα νομοσχέδιο όπου ορισμένα σημεία δεν έχουν λογική» τόνισε, αναφερόμενος μεταξύ άλλων ότι προβλέπεται η υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς χωρίς τουλάχιστον την εξαίρεση των κυνηγετικών σκυλιών ως σκύλοι εργασίας. Το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου όπως επισημαίνεται επιβάλει μία καινοφανή ρύθμιση που δεν έχει επιχειρηθεί σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης και του προηγμένου κόσμου γενικότερα. «Δυστυχώς φαίνεται για άλλη μία φορά η εναντίωση της κυβέρνησης στους κυνηγούς και στα κυνηγετικά σκυλιά γιατί στην ουσία εκείνα “πληρώνουν τη νύφη”. Με αυτό το νομοσχέδιο δεν θεωρώ ότι θα επιλυθούν προβλήματα. Αντίθετα θα δημιουργηθούν. Μπαίνει τέλος στην από αιώνες εξέλιξη των κυνηγετικών φυλών. Θα χαθούν φυλές σκυλιών που είναι σπάνιες όπως η ντόπια, ο Κρητικός Ιχνηλάτης. Υπάρχουν πολλά ζητήματα».

Η λειτουργία του Συλλόγου

Τέλος ερωτηθείς για την λειτουργία του Κυνηγετικού Συλλόγου στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης λόγω της πανδημίας, ο κ. Λιλιμπάκης ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη δραστηριότητα, με την τήρηση των μέτρων προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τα εκπαιδευτήρια στην περιοχή Νταούσο, χωρισμένα σε τρία επίπεδα, το πρώτο σχετικά με την πρώτη επαφή για σκυλιά μικρής ηλικίας, το δεύτερο για το επόμενο βήμα εκπαίδευσης και το τρίτο που αφορά το επίπεδο του βουνού.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος παράλληλα λειτουργεί εκτροφείο λαγού και πέρδικας σε μία προσπάθεια αναπαραγωγής και εμπλουτισμό των συγκεκριμένων ειδών.

Επίσης πραγματοποιεί τις καθιερωμένες αιμοδοσίες του ενώ και το κομμάτι της θηροφυλακής λειτουργεί κανονικά έχοντας μία μεγάλη περιοχή ευθύνης αστυνόμευσης, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή και συνεργαζόμενη με τις υπόλοιπες υπηρεσίες όπως οι αστυνομικές, οι λιμενικές, δασική, πυροσβεστική και φυσικά με τις υπόλοιπες υπηρεσίες θηροφυλακής του Νομού Λασιθίου.

Αρχική


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ