Αρχική » Grid with Sidebar » Οι Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου

Οι Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στο έλεος των Ιταλών κυνηγών βρίσκεται για μία ακόμη φορά η άγρια πανίδα της Ηπείρου και οι κυνηγότοποι της περιοχής.

SVESTONOF

Μήνας δράσης τους είναι ο κυρίως ο Φεβρουάριος καθώς το κυνήγι έχει λήξει στην χώρα τους. Έτσι οργανώνονται εκδρομές προς την χώρα μας και κυρίως προς τις περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

Γνωστό το φαινόμενο και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τις μέρες αυτές καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο σε χωριό της Θεσπρωτίας που έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα.

Παρέα έξι Ιταλών κυνηγών εισήλθε σε ιδιοκτησίες με σταβλικές εγκαταστάσεις. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν, οι Ιταλοί αποχώρησαν και ο συνοδός τους, Αλβανικής καταγωγής συνεπλάκη με τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα όλοι μαζί να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα και να υποβληθούν μηνύσεις.

Ένα ακόμη συμβάν καταγράφηκε στη Στυλίδα. Εκεί Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή να έχουν στήσει καρτέρια για μπεκάτσες σε περιοχές καλυμμένες από χιόνι.

Οι θηροφύλακες επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας τα όπλα, το θήραμα και τις άδειες θήρας που είχαν εκδώσει σε… Δασική Υπηρεσία της Ηπείρου.

Η έκδοση της άδειας είναι νόμιμη και παρά τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τον τρόπο δράσης των Ιταλών δεν μπορεί να τους την αρνηθεί καμία υπηρεσία από την στιγμή που υποβάλλονται όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα.

Οι Ιταλοί έρχονται κατά ομάδες συνήθως για ένα τριήμερο το οποίο μάλιστα τους το προσφέρουν «πακέτο» ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Και κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν κυνηγούσαν με τους κανόνες και το πλαίσιο που ισχύει.

Όμως πάντα ξεπερνούν τα προβλεπόμενα όρια και όταν αυτό συμβαίνει το κυνήγι μετατρέπεται σε κιμά για να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα στην πατρίδα τους.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ