Αρχική » Grid with Sidebar » Οι Γάλλο κυνηγοί προστατεύουν τους υδροβιότοπους στο φυσικό πάρκο της Brenne

Οι Γάλλο κυνηγοί προστατεύουν τους υδροβιότοπους στο φυσικό πάρκο της Brenne

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το Περιφερειακό Φυσικό Πάρκο της Brenne, που διαχειρίζεται το Τμήμα Indre της Γαλλικής κυνηγητικής συνομοσπονδίας, περιέχει 3000 τεχνητές λίμνες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την εποχή του Μεσαίωνα για την ιχθυοκαλλιέργεια. Λόγω του φυσικού πλούτου της, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής των υγροτόπων προστατεύονται από τη συνθήκη Ramsar και από το δίκτυο Natura 2000.
 
Το 1993, το Ίδρυμα Άγριας Ζωής για τους οικοτόπους αγόρασε 200 εκτάρια (2.000 στρέμματα) αυτής της περιοχής και με τη βοήθεια της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας, δρα για την διασφάλιση της προστασίας των ενδιαιτημάτων που απειλούνται από τη γεωργική εγκατάλειψη, αλλά και για την προώθηση της βιοποικιλότητας και την ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού, κυνηγούς, μη κυνηγούς, σχολεία και γενικώς ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
 
Οι κυνηγοί δημιούργησαν τρεις λίμνες και πέντε παρατηρητήρια με ένα από αυτά να έχει ήδη ανοίξει για το κοινό για την παρατήρηση πουλιών.Η διαχείριση και ενίσχυση των οικοτόπων  στην περιοχή περιλαμβάνει κούρεμα,κλάδεμα και διάφορες άλλες απαραίτητες αγροτικές εργασίες, εντατική βόσκηση και φυσικά την παραδοσιακή ιχθυοκαλλιέργεια.
 
Η εντατική παγίδευση ορισμένων ειδών επικίνδυνων θηρευτών, όπως ο Μυοκάστορας (Myocastor coypus) και το Muskrat (Ondatra zibethicus) άλλο ένα είδος υδρόβιου τρωκτικού,διενεργείται τακτικότατα για την προστασία του βιότοπου και την αύξηση του αριθμού των υδροβίων ( πάπιες, χήνες και κύκνοι ) που ξεχειμωνιάζουν στην περιοχή. Αυτά τα είδη υδρόβιων πτηνών έχουν αυξηθεί από 300-400 κατά την έναρξη του έργου έως 1000 (ή ακόμη και 2000 σε ορισμένες περιπτώσεις) 15 χρόνια μετά.
 
Κάθε χρόνο, περίπου 1500 άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή και το πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης των επισκεπτών σχετικά με τα προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι υδροβιότοποι.
 
Άλλες δράσεις έχουν προγραμματιστεί, όπως μαθήματα κατάρτισης σχετικά με τη διαχείριση των υγροτόπων, τη βελτίωση της διαχείρισης βοσκοτόπων και δημιουργία νέων περιοχών για τα υδρόβια.  
 
Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος http://www.face.eu/
 
Εύλογη απορία : Στην χώρα μας που η ολική απαγόρευση της θήρας ανήλθε μόλις τα τελευταία έτη στο 80% περίπου του εμβαδού των υγροτόπων με θηραματική αξία,στην χώρα μας που οι Έλληνες κυνηγοί του βάλτου είναι οι πλέον αδικημένοι κυνηγοί όλης της Ευρώπης,τόσο χωρικά και χρονικά όσο και ως προς τα μέσα άσκησης της θήρας (ομοιώματα και φυσητοί κράχτες) , η ηγεσία μας, η Κ.Σ.Ε με όλες τις Συνομοσπονδίες της ακόμα δεν βλέπει την ανάγκη ανάληψης τέτοιων έργων και προγραμμάτων ;

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ