Αρχική » Grid with Sidebar » Οικολόγοι : Με τη δική μας στήριξη έγινες υπουργός κ. Φάμελλε

Οικολόγοι : Με τη δική μας στήριξη έγινες υπουργός κ. Φάμελλε

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Κατά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου στρέφονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, υπενθυμίζοντας ότι και με τη στήριξη του κόμματός τους έχει τη δυνατότητα να είναι υπουργός.
 
Τα πυρά των Οικολόγων Πράσινων συγκέντρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή τις δηλώσεις του για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.
 
«Ο υπουργός ούτε ανεξέλεγκτος είναι ούτε, πολύ περισσότερο, κινείται εκτός πολιτικής των συγκυβερνώντων κομμάτων με την ψήφο των οποίων βρίσκεται στη θέση του Υπουργού αφού αυτά δίνουν τη θεσμική δυνατότητα να τον ορίζει ο εκλεγόμενος Πρωθυπουργός ως υπουργό» επισημαίνουν σε μια σκληρή ανακοίνωσή τους.
 
Τον κατηγορούν για φιλοκυνηγετική στάση και σημειώνουν το «ότι ο κ.Αν.Υπουργός Περιβάλλοντος συμμερίζεται την «ευχαρίστηση» των κυνηγών από την πρώτη μέρα κυνηγιού αποτελεί περιφρόνηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας που δεν αξιολογεί τη φύση μέσω της «κυνηγετικής κάρπωσης».
 
Το ότι το Υπουργείο αναφέρθηκε σε «ικανοποιητικούς αριθμούς θηραμάτων» δήθεν συλλέγοντας και αναλύοντας μέσα σε 24 ώρες, στοιχεία από όλη τη χώρα, ενώ οφείλει να είναι ουδέτερο και σχολαστικό, αποτελεί όχι μόνο απλή υιοθέτηση της κυνηγετικής προπαγάνδας, αλλά απόλυτο λαϊκισμό, επίδειξη άγνοιας και απαξίωση τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των υπηρεσιών του υπουργείου  του που εκπονούν μακροχρόνια και επίπονα προγράμματα προσδιορισμού των πληθυσμών και της κατάστασης διατήρησης της άγριας ζωής της χώρας.
 
Παράλληλα η στάση του κ.Αν.Υπουργού στην επίθεση της αρκούδας στον κυνηγό δείχνει απόλυτη άγνοια των υποχρεώσεών του.
 
Μετά από ένα τέτοιο συμβάν, δουλειά του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει για την προστασία του απειλούμενου είδους από τα συνεπακόλουθα τέτοιων συμβάντων και όχι μόνο να ευχηθεί στους κυνηγούς να μην έχουν ατυχή συμβάντα στο χόμπι τους.
 
Τέλος, ο κ.Αν.Υπουργός θα πρέπει να καταλάβει ότι το οικολογικό κίνημα δεν αποπροσανατολίζεται με τις εξαγγελίες περί ανακύκλωσης φυσιγγίων, καθ΄ υπόδειξη των ίδιων των κυνηγών με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικού προφίλ ή μάλλον άλλοθι σε μια δραστηριότητα όπως το κυνήγι το οποίο, ενώ αποδεδειγμένα αποτελεί απειλή για την άγρια φύση, ασκείται με ολοένα και πιο αδύναμο κρατικό έλεγχο.»
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που συμβάλλει στην αειφορική διαχείριση των θηρευσίμων ειδών, αποτελεί δηλαδή μέτρο περιβαλλοντικής διαχείρισης και ως τέτοιο εντάσσεται στον γενικότερο περιβαλλοντικό σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε τους κυνηγούς ως διαχειριστές που θα σέβονται το θήραμα και το περιβάλλον και η προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελεί γι αυτούς συνειδητή προτεραιότητα.
Πολύτιμος συνεργάτης του κυνηγού πολύ συχνά είναι ο σκύλος του (είτε ο σκύλος φέρμας, είτε ο ιχνηλάτης, είτε ο απόρτ).
 
Οι κυνηγοί οφείλουν να σέβονται τους κυνηγετικούς σκύλους έχοντάς τους πάντα εμβολιασμένους και με το βιβλιάριο υγείας τους. Τα απαραίτητα έγγραφα του κυνηγετικού σκύλου και η σήμανση του με τσιπ αποτελούν στοιχεία ελέγχου της Δασικής Υπηρεσίας και της Θηροφυλακής.
 
Οι κυνηγοί οφείλουν επίσης να σέβονται και προστατεύουν τα λοιπά είδη της άγριας πανίδας και τη φύση συνολικά. Γι αυτό και θα πρέπει να σεβαστούν τις επικείμενες απαγορεύσεις θήρας στις καμένες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές.»
 
Πηγή: Οικολόγοι κατά Φάμελλου για το κυνήγι -Με τη δική μας στήριξη έγινες υπουργός | iefimerida.gr 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ