Αρχική » Grid with Sidebar » Οικολογικη καταστροφη στη λιμνη Λαδωνα

Οικολογικη καταστροφη στη λιμνη Λαδωνα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Εικάζεται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου
 
Για μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Λίμνη Λάδωνα με χιλιάδες νεκρά ψάρια, έκανε λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γούργαρης σε δηλώσεις του την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. 
 
Ο κ. Γούργαρης ανέφερε πως το φαινόμενο παρατηρείται κάθε τέτοια περίοδο, τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια συνεχώς, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ομαδική θανάτωση ψαριών της λίμνης με συνέπεια να διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία της λίμνης και της γύρω περιοχής. 
 
Ακόμη, είπε πως δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα και δυστυχώς η ΔΕΗ συγκαλύπτει το όλο πρόβλημα,αφού και την ημέρα των Θεοφανίων που έγινε ο αγιασμός είχαν μαζευτεί τα ψάρια για να μην τα δει ο κόσμος και αναρωτηθεί τι συμβαίνει.
 
Επέρριψε ευθύνες τόσο στη ΔΕΗ όσο κααι στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό για το μείζον αυτό πρόβλημα και σημείωσε ότι πλέον υπάρχει αποδεκατισμός των ψαριών που δεν γνωρίζει όμως από πού μπορεί να προέρχεται αυτό.
 
Εικάζει ότι, επειδή τέτοια περίοδο, αρχίζει η γαλακτοκομική παραγωγή και δουλεύουν τα τυροκομεία της περιοχής μπορεί να ρίχνονται ρύποι και τυρόγαλα στη λίμνη, που έχει χαμηλή στάθμη αυτήν την εποχή και έτσι να θανατώνονται τα ψάρια.
 
Αυτό βέβαια, όπως ανέφερε, πρέπει να το διαπιστώσουν με σωστούς ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν τώρα που υπάρχει το πρόβλημα να πάνε στη λίμνη και να δουν τι συμβαίνει. Μάλιστα μίλησε για «εγκληματική αδιαφορία» αφού το πρόβλημα είναι παλιό.
 
Η Περιφέρεια Αρκαδίας και ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλη Γιαννακούρας αναφορικά με το θέμα είπε πως τους έχει γνωστοποιηθεί το όλο πρόβλημα και ήδη η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει πάρει ψάρια και νερό και πραγματοποιεί ελέγχους για να εντοπιστεί πού οφείλεται η ομαδική θανάτωση των ψαριών.
 
Πηγή: drt915.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ