Αρχική » Grid with Sidebar » Οδηγήστε ένα Range Rover μέσω… κινητού!…VIDEO

Οδηγήστε ένα Range Rover μέσω… κινητού!…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι κατασκευαστές εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για να την εφαρμόσουν αρχικά στους αυτοκινητόδρομους. Μία εταιρεία όπως η Land Rover σκέφτεται όμως λιγότερο συμβατικά. Έτσι παρουσιάζει το Range Rover που ελέγχεται μέσω ενός smartphone.
 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)
 
Κάνετε λοιπόν συχνά off road, όμως ανησυχείτε μήπως το όχημά σας κολλήσει σε κάποιο δύσκολο σημείο; Απλά κατεβείτε από το Range Rover Sport και θέστε σε λειτουργία τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο. Η τεχνολογία – σε πρωτότυπο στάδιο ακόμη – επιτρέπει τον έλεγχο του τιμονιού, του κιβωτίου, αλλά και των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου.
 
Ο οδηγός μπορεί να περπατά δίπλα στο SUV, καθώς η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 7 km/h. Αν ο οδηγός απομακρυνθεί πάνω από 10 m. από το όχημα ή πλησιάσει επικίνδυνα κοντά, τότε το σύστημα ακινητοποιεί αμέσως το αυτοκίνητο. Η ίδια εφαρμογή επιτρέπει στον οδηγό του Range Rover Sport να το βγάλει από μία στενή θέση στάθμευσης (αν δεν χωρά να ανοίξει την πόρτα).
 
Το συγκεκριμένο Range Rover μπορεί να κάνει και πλήρη αναστροφή στο δρόμο (180 μοιρών), αν ο οδηγός δεν έχει καλή ορατότητα και υπάρχει κίνδυνος με διερχόμενο όχημα. Αισθητήρες «σκανάρουν» τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν εμπόδια και το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό (ή μάλλον, τον κάτοχο του κινητού) ότι είναι ασφαλής η αναστροφή.
 
 
 

SVESTONOF

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ