Αρχική » Grid with Sidebar » Ξεκινούν οι δενδροφυτεύσεις από τον ΚΣ Κομοτηνής

Ξεκινούν οι δενδροφυτεύσεις από τον ΚΣ Κομοτηνής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής λειτουργούν ως ενεργά κομμάτια του τόπου, τον οποίο και φροντίζουν, πάντα με σεβασμό στην χλωρίδα και την πανίδα. Επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης της κυνηγετικής περιόδου στα τέλη Φεβρουαρίου, στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης, ο οποίος πληροφόρησε πως “στις 28 Φεβρουαρίου κλείνει το κυνήγι για όλα τα θηράματα και μετά ανοίγει ξανά στις 20 Αυγούστου”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο σύλλογος διαθέτει επιστημονικούς συνεργάτες οι οποίοι “ξέρουν πότε πρέπει να πουλιά να γυρίσουν πίσω, τα αποδημητικά που έρχονται, γι’ αυτό και σταδιακά σταματάμε το κυνήγι”, για να αναδείξει και το εξής σημαντικό: “Όλα αυτά δείχνουν τον σεβασμό προς τη φύση, ότι πρέπει και εμείς να τα βοηθήσουμε δεν πρέπει να τα κυνηγάμε για πάρα πολλούς μήνες για να μπορούν να αναπαράγονται”.
 
Έξαρση των λύκων, ζητούν μέτρα από την Πολιτεία
 
Σε άλλο σημείο του λόγου του ο πρόεδρος πληροφόρησε ότι οι κυνηγοί δεν έχουν πρόβλημα με τα αγριογούρουνα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τους λύκους κυρίως στον ορεινό όγκο, για σκυλιά και άλογα. “Τα πουλάρια είναι τα ευάλωτα προς τον λύκο, φέτος δεν έχουμε καθόλου”, σημείωσε εν προκειμένω, αναγνωρίζοντας ότι “τα μικρά είναι ο αδύναμος κρίκος στην τροφική αλυσίδα, τα μεγάλα μπορούν να ξεφύγουν. Έχουμε έξαρση των λύκων, ειδικά στα κυνηγετικά σκυλιά έχουμε μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα λάβει η πολιτεία προς τον λύκο”, λέει ο πρόεδρος, ο οποίος διαπιστώνει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν και περισσότερα κρούσματα επιθέσεων λύκων, ιδίως στον ορεινό όγκο. 
 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τους θηροφύλακες για το πολύτιμο έργο τους.
 
Δεντροφυτεύσεις και περιβαλλοντικές δράσεις
 
Ως γνωστό ο σύλλογος έχει υλοποιήσει κι ετοιμάζει πολλές δράσεις προς όφελος του περιβάλλοντος. Ο κος Καραφύλλης ενδεικτικά θυμίζει τις δράσεις μέσα στην πανεπιστημιούπολη για τον κολχικό φασιανό και τα ζαρκάδια μεταξύ άλλων, δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με τους εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και μαθητών Γυμνασίων του νομού. Το αμέσως επόμενο διάστημα στο πρώην ΧΑΔΑ του Δουκάτου, κατά τον πρόεδρο, ετοιμάζεται μία σημαντική δράση, “θα μπουν 500 περίπου δενδρύλλια καρποφόρα” λέει χαρακτηριστικά.
 
Ετήσιος χορός με …οριεντάλ
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη στην Κομοτηνή τον ετήσιο χορό του, για τα μέλη και τους φίλους του. Η τιμή πρόσκλησης είναι 15 ευρώ, με δείπνο και απεριόριστο ποτό, ενώ θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, όπως τετραήμερο διανομή σε ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, κυνηγετικά όπλα και ποδήλατο. Μουσικά πλαισιώνουν την βραδιά χορεύτριες oriental, η ορχήστρα Γιάννη Τζατζανά και guest star Memos.
 
https://www.xronos.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ