Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Ν. Δενδιας: Δυσκολη χρονια για την πυροσβεση

Ν. Δενδιας: Δυσκολη χρονια για την πυροσβεση

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google
Πρόβλεψη ότι «θα έχουμε μία δύσκολη χρονιά» στον τομέα της πυρόσβεσης, έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.
 
«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά… Μπορώ όμως  να σας πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», τόνισε και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι κάναμε πέρυσι και αν το καταφέρουμε θα είναι ένα θαύμα».
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Ν. Δένδιας, το Υπουργείο υπέγραψε σύμβαση για την αγορά με κοινοτικά κονδύλια 357 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών. Για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος καθώς απαιτούνται 350 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο
σχεδιασμός προβλέπει 8 αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή την στιγμή υπάρχουν 5 και 13 αεροσκάφη τύπου 215 όμως το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα διαθέτει 6 και μετά τις 25 Αυγούστου θα έχει 8.
 
ΒΟΥΛΗ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Βουλή
Ο υπουργό Δημόσιας Τάξης έδωσε έμφαση στο δόγμα των εθελοντών. «Έχουμε ήδη  21 εθελοντικά τμήματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από αέρος την σωτηρία πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά», υπογράμμισε.
 
newsroom naftemporiki.gr
 

 

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ