Αρχική » Grid with Sidebar » Νεα ρυθμιστικη για τη Χιο

Νεα ρυθμιστικη για τη Χιο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

VIDEO . Εκδόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι η ρυθμιστική διάταξη του κυνηγίου, ειδικά για το νησί μας, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012. Σύμφωνα με αυτήν το κυνήγι επιτρέπεται στις περιοχές που έχουν ήδη καθοριστεί, με αλλαγές στις ημερομηνίες που προέβλεπε η αρχική διάταξη αλλά και με μειωμένες τις συνολικές εξόδους και κατά το ήμιση μειωμένο τον αριθμό των θηραμάτων ανά έξοδο.

Ειδικότερα και όσον αφορά το κυνήγι του λαγού επιτρέπεται από 1η Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή (από ένα λαγό) και εκείνο της πέρδικας από 1η Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή (μόνο δύο πουλιά).

Θυμίζουμε ότι με την προηγούμενη ρυθμιστική (πριν την καταστροφική πυρκαγιά) το κυνήγι του λαγού επιτρέπονταν τρεις φορές την εβδομάδα από 15/9/ 12 έως 10/1/13 και της πέρδικας από 15/9/ 12 έως 30/11/12 τρεις φορές την εβδομάδα και για 4 πουλιά σε κάθε έξοδο.

Με τη νέα ρυθμιστική επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, το κυνήγι καθημερινά από αύριο έως τις 28 Δεκεμβρίου για ορτύκια (μέχρι έξι), τρυγόνια (μέχρι έξι) και τσίχλες (μέχρι 12), απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας το καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, ενώ περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου από 1η Οκτωβρίου έως 23 Δεκεμβρίου, σε δύο ημέρες την εβδομάδα (Σάββατο  και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται το κυνήγι του λαγού.

Πηγή : http://www.alithia.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ