Αρχική » Grid with Sidebar » Νέους «Ράμπο» για το περιβάλλον ζητά ο Τσιρώνης

Νέους «Ράμπο» για το περιβάλλον ζητά ο Τσιρώνης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
«Οι 104 Επιθεωρητές που καλούνται αυτή τη στιγμή να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για ελέγχους, δεν επαρκούν», λέει ο αναπ. υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 
Ακόμα ένας υπουργός επιστρατεύει πολίτες για να…. κάνουν τη δουλειά των υπαλλήλων του Δημοσίου. Έτσι, εκτός από εθελοντές που “καρφώνουν” περιπτώσεις φοροδιαφυγής, θα υπάρχουν και εκείνοι που θα βοηθούν για το…  περιβάλλον, τη δόμηση, την ενέργεια και τα μεταλλεία.
 
Ο  Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στο Σώμα Επιθεώρησης του υπουργείου, ότι “μόλις 104 Επιθεωρητές πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη χώρα, ενώ δήλωσε ότι «το κενό που παρατηρείται με φόντο την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας μας, θα μπορούσε να καλύψει ένα συμμετοχικό σύστημα με την συμβολή συλλογικοτήτων πολιτών και μερικές εκατοντάδες εθελοντές επιστήμονες – γνώστες του αντικειμένου».  
 
Ο κ. Τσιρώνης είχε σήμερα συζήτηση με αντιπροσωπεία πολιτών αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μόραντ, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής και επισήμανε την  υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Υπουργός για τους λόγους που οι κάτοικοι αντιδρούν στην συνέχιση λειτουργίας μιας μονάδας αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Υπουργό Αναπληρωτή, η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, η μόλυνση που προκαλείται στην περιοχή, και κυρίως η δυσοσμία, δεν έχει προηγούμενο και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε μέσο στην κατάφορη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους.  Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η μονάδα λειτουργεί 24 ώρες κάθε μέρα, επεξεργάζεται δεκαπλάσια ποσότητα από τις δυνατότητές της και λόγω κόστους ουδέποτε εγκατέστησε τα φίλτρα που θα απάλλασσαν την περιοχή από οσμές και ρύπανση.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επέβαλαν στην εν λόγω εταιρεία πρόστιμο, καθώς  διαπιστώθηκαν παραβάσεις στη λειτουργία της μονάδας θερμικής αδρανοποίησης καθ’ υπέρβαση της περιβαλλοντικά αδειοδοτημένης δυναμικότητας, απουσία παρακολούθησης της ποιότητας των αερίων αποβλήτων, μη σύννομη διαχείριση υγρών αποβλήτων και μη διακριτοί χώροι αποθήκευσης τελικού προϊόντος. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν αρκούνται πια στις υποσχέσεις της εταιρείας περί μετεγκατάστασής της σε άλλο νομό ή περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας σε περιόδους αιχμής, και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την απαλλαγή τους από το πρόβλημα.
 
Τέλος, ο Υπουργός αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα και εξέτασε τα έγγραφα που του προσκομίστηκαν, δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την επαναληπτική αποστολή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, έως ότου το ζήτημα λήξει. 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ