Αρχική » Grid with Sidebar » Νέα σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία από την θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

Νέα σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία από την θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ένα δεύτερο περιστατικό παράνομης άσκησης θήρας κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών στον Δήμο Δωδώνης απασχόλησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

SVESTONOF

Μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στο πλαίσιο περιπολίας και ελέγχου και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισε ένα Ι.Χ φορτηγό να κινείται σε δασική περιοχή μεταξύ των ΤΚ Κοπάνης και Βαριάδων του Δ. Δωδώνης.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε λίγο μετά, οι Θηροφύλακες διαπίστωσαν
ότι στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα και εντός της καμπίνας υπήρχε ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων, έχοντας στη θαλάμη τρία φυσίγγια, ενώ είχε προσαρμοσμένο στην κάνη του και έναν φακό.

Το όπλο, τα φυσίγγια και ο φακός κατασχέθηκαν και ακολουθείται  η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η άσκηση θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες συνιστά βάναυση προσβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας των γραπτών και άγραφων κανόνων του κυνηγίου, αφού αφαιρεί από το θήραμα κάθε δυνατότητα αντίδρασης, για να ξεφύγει.

Συνιστά δε, μία από τις πλέον σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας
που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα και γι’ αυτό η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή εντατικοποιεί τους ελέγχους στις περιοχές ευθύνης και αρμοδιότητας για να εντοπίσει τυχόν ασυνείδητους λαθροθήρες.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ