Αρχική » Grid with Sidebar » Νέα συντονισμένη επιχείρηση κατάσχεσης άγριων πτηνών στον Σχιστό

Νέα συντονισμένη επιχείρηση κατάσχεσης άγριων πτηνών στον Σχιστό

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Η δεύτερη κοινή επιχείρηση της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Ελλληνικής Αστυνομίας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης άγριων πτηνών στην υπαίθρια αγορά του Σχιστού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

SVESTONOF

Η επισχείριση 

Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν 28 σκαρθάκια, 24 φλώροι, 17 καρδερίνες, 17 λούγαρα, 5 κοκκινολαίμηδες, 4 σιρλοτσίχλονα, 4 κοκοθραύστες, 4 δεντροσταρήθρες, 4 φανέτα, 3 καλόγεροι, 2 σταυρομύτες, 2 αμπελουργοί, 2 μαυροσκούφηδες, 1 σπίνος και 1 ελατοπαπαδίτσα. Τα πτηνά μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στην Καλλιθέα για να εξεταστούν κτηνιατρικά, να τραφούν σωστά και να επανακάμψουν, ώστε να πάρουν σύντομα τον δρόμο της απελευθέρωσης στο φυσικό τους περιβάλλον. Όσα πτηνά χρειάζονται περίθαλψη, θα παραμείνουν περαιτέρω στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες από τον δασικό κώδικα ευθύνες.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛΑΣ και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις να εξαλείψουμε κάθε παράνομη δράση που απειλεί τα είδη άγριας πανίδας, τα οποία προορίζονται να ζουν ελεύθερα στη φύση».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ