Αρχική » Grid with Sidebar » Νάξος: Η διαμαρτυρία κυνηγών και ψαράδων και… η πρόσκληση στον Χαρδαλιά

Νάξος: Η διαμαρτυρία κυνηγών και ψαράδων και… η πρόσκληση στον Χαρδαλιά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες αλιείς στη Νάξο για την συνέχιση της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων τους.
Και οι δύο ομάδες θεωρούν παράλογη την απαγόρευση και ζητούν την άρση της. Τονίζουν, δε, ότι εδώ και καιρό, το νησί έχει μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που θεωρούν ότι πρέπει να τους επιτρέψει να ασχοληθούν ξανά με τις δραστηριότητες που αγαπούν. Προέβησαν, μάλιστα, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στους δρόμους της χώρας.

SVESTONOF

Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» φιλοξένησε εκπροσώπους των ψαράδων και των κυνηγών.

«Δεν πάω παράνομα για ψάρεμα. Μου αρέσει να σέβομαι και να τηρώ τους νόμους. Το ψάρεμα είναι δραστηριότητα που λειτουργεί σαν ψυχαγωγία, ψυχοθεραπεία, άσκηση, άθληση, ευκαιρία διαλογισμού, ακόμα και να συμπληρώσουμε το φτωχικό τραπέζι της οικογένειας» σημείωσε ο ερασιτέχνης ψαράς, Νίκος Καραβίας.

Μάλιστα, ο κ. Καραβίας, προσκάλεσε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να πάνε μαζί για ψάρεμα. «Θα του έλεγα ‘’έλα να σε πάρω μια μέρα να πάμε μαζί για ψάρεμα’’. Να δει τι ωραίο ψάρεμα που είναι και ότι δεν περικλείει κίνδυνο συγχρωτισμού ή μετάδοση της αρρώστιας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ταμίας του συλλόγου Κυνηγών Νάξου, Γιώργος Βαθρακοκοίλης, υπογράμμισε ότι ο σύλλογος του αισθάνεται μεγάλη αδικία για την απαγόρευση.

Όπως είπε, η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και υπάρχουν μεγάλες ορεινές περιοχές για κυνήγι.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ