Αρχική » Grid with Sidebar » Μπογδάνος: Ζητά να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς

Μπογδάνος: Ζητά να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ερώτηση του βουλευτή Α’ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία προς τους αρμόδιους υπουργούς.

SVESTONOF

Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς ζητά ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία σε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς εξηγεί πως «Η οργανωμένη θήρα αποτελεί μορφή προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, με σκοπό την προστασία και τη διαφύλαξη αυτού, καθώς και των θηρεύσιμων ειδών που το απαρτίζουν. Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα περιορίστηκε εσχάτως προς προστασία της δημόσιας υγείας» και προσθέτει: «Εντούτοις, η εξακολούθηση της απαγόρευσής της θήρας λόγω των μέτρων εναντίον της πανδημίας, κρίνεται πλέον ως μη αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως υποστηρίζουν με επανειλημμένες δημόσιες επικοινωνίες τους και οι ανά την Ελλάδα κυνηγετικοί σύλλογοι και φορείς».

Ο κ. Μπογδάνος σημειώνει ότι πως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, η κυνηγετική δραστηριότητα έχει εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς κρίνεται ότι δεν συντρέχει κίνδυνος δημόσιας υγείας και διασποράς του covid-19.

«Άλλωστε, η κυνηγετική δραστηριότητα δεν ασκείται εντός του αστικού ιστού, αλλά στην ύπαιθρο και κατά κανόνα ως μοναχική δραστηριότητα, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως άλλες δραστηριότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα» υπογραμμίζει ο κ. Μπογδάνος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγοί και τα πλέον των πεντακοσίων σχετικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούν μία αγορά που δεν θα έπρεπε να αφεθεί στην τύχη της υπό οικονομικές συνθήκες πανδημίας».

Ρωτά τέλος τους αρμόδιους υπουργούς «Πότε σχεδιάζεται να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου COVID-19».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ