Αρχική » Grid with Sidebar » Μηνύσεις για νυχτερινή λαθροθηρία και για θήρα χωρίς άδεια από τη θηροφυλακή της Γ’ΚΟΠ

Μηνύσεις για νυχτερινή λαθροθηρία και για θήρα χωρίς άδεια από τη θηροφυλακή της Γ’ΚΟΠ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Κορίνθου, Λουτρακίου και Τενέας εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην περιοχή Πεντοσκούφι του Δήμου Κορίνθου.

SVESTONOF

Εκεί, εντόπισαν ένα άτομο που κυνηγούσε εκτός ζώνης διάβασης αποδημητικών πουλιών και στον προβλεπόμενο έλεγχο που του έγινε διαπίστωσαν ότι δεν είχε εκδώσει άδεια για το τρέχον κυνηγετικό έτος και ότι το όπλο του ήταν παραποιημένο. Τα παράνομα μέσα θήρας κατασχέθηκαν άμεσα.

Την Δευτέρα 31/8/20 οι ίδιοι Θηροφύλακες εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Σπαθοβουνίου προκειμένου να ελέγξουν καταγγελίες που ανέφεραν ότι στην περιοχή εκείνη γινόταν παράνομη θήρα την νύχτα.

Πράγματι, περί ώρα 21.30 αντιλήφθηκαν έναν προβολέα να φωτίζει διάφορα σημεία. Έσπευσαν αμέσως εκεί και εντόπισαν δύο άτομα τα οποία έφεραν από ένα κυνηγετικό όπλο και ο ένας εξ΄αυτών τον φορητό προβολέα, με τον οποίο έψαχνε για θηράματα. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία (κατάσχεση παράνομων μέσων θήρας κ.τ.λ.).

Και στις δύο περιπτώσεις υπεβλήθησαν οι σχετικές δικογραφίες στο Δασαρχείο Κορίνθου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού Κώδικα.

demobanner


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ