Αρχική » Grid with Sidebar » Μηνύσεις για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

Μηνύσεις για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Νυχτερινές ώρες είχε επιλέξει ένα άτομο να ασκεί θήρα για τριχωτά θηράματα, έπεσε όμως «στο δόκανο» της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

SVESTONOF

Τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες για παράνομη άσκηση θήρας εντόπισε σε αγροτική περιοχή  της ΤΚ Κουμαριάς του Δήμου Δωδώνης, ένα όχημα να κινείται σε αγροτικές εκτάσεις.

Σε έλεγχο που έγινε αμέσως μετά εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο έτοιμο προς χρήση με έξι (6) φυσίγγια στη θαλάμη για τριχωτά θηράματα, άλλα τρία (3) φυσίγγια εντός του οχήματος και ένας φακός. Το όπλο, τα φυσίγγια και ο φακός κατασχέθηκαν και σε βάρος του ατόμου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό και ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας και τους καλεί να μην αφήσουν κανένα περιθώριο σε επίδοξους λαθροθήρες να στιγματίζουν την κυνηγετική δραστηριότητα, αλλά να ενημερώνουν αρμοδίως,
όταν γίνονται κοινωνοί κάποιας σχετικής πληροφορίας.

Η περίοδος θήρας μετά την υπογραφή της Ρυθμιστικής απόφασης έχει συγκεκριμένες περιόδους έναρξης και λήξης για κάθε θήραμα και συμπεριφορές τέτοιου είδους δε μπορούν και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από κανέναν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ