Αρχική » Grid with Sidebar » Μηνύσεις για λαθροθηρία λαγού στα Καλάβρυτα

Μηνύσεις για λαθροθηρία λαγού στα Καλάβρυτα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το πρωινό του Σαββάτου της 15ης Φεβρουαρίου 2020 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Καλαβρύτων και Κλειτορίας εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Νάσιας του Δήμου Καλαβρύτων.
 
Εκεί, αντιλήφθηκαν κάποια άτομα τα οποία κρατούσαν κυνηγετικά όπλα και κυνηγούσαν με σκύλους δίωξης, λαγό. Τους παρακολούθησαν διακριτικά εξ αποστάσεως για αρκετή ώρα, διαπιστώνοντας ότι συνέχιζαν κανονικά το παράνομο (αφού το κυνήγι του λαγού είχε λήξει προ μηνός περίπου) κυνήγι τους.
 
Όταν λοιπόν τους προσέγγισαν προκειμένου να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο, τους είδαν να μαζεύουν τα σκυλιά τους και να ετοιμάζονται να φύγουν. Στον έλεγχο διαπίστωσαν ότι τα όπλα είχαν «εξαφανιστεί» και σε σχετική ερώτηση των Θηροφυλάκων απάντησαν ότι δεν ήταν εκεί για κυνήγι, ότι δεν είχαν όπλα και ότι ήταν εκεί για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους. Στην συνέχεια αποχώρησαν από την περιοχή με το όχημά τους νομίζοντας ότι με τα ψέματά τους ξεγέλασαν τους Θηροφύλακες.
 
Όμως οι Θηροφύλακες επειδή ήταν σίγουροι ότι τα τρία άτομα αυτά κυνηγούσαν παράνομα άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή προκειμένου να βρουν τα πειστήρια της παρανομίας αυτής. Πράγματι, έπειτα από κάμποση ώρα έρευνας, βρήκαν κρυμμένα τρία κυνηγετικά όπλα, κυνηγετικούς σάκους, φυσίγγια καθώς και έναν λαγό πρόσφατα σκοτωμένο!!!
 
Άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας (κυνηγετικά όπλα, λαγός, φυσίγγια κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Καλαβρύτων, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.
demobanner

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ