Αρχική » Grid with Sidebar » Μηνυμα ενοψει της εναρξης στην Κυπρο

Μηνυμα ενοψει της εναρξης στην Κυπρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας με την ευκαιρία της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης της θερινής περιόδου κυνηγίου, θέλει κατ’ αρχήν να ευχηθεί σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια και να καλέσει τον κυνηγόκοσμο που θα εξορμήσει την Κυριακή 18/8/2013, να τηρεί όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου και να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέλφους του και στις ξένες περιουσίες που το φιλοξενούν. 

 

Επισημαίνεται επίσης ότι το άναμμα φωτιάς σε μη καθορισμένους χώρους, απαγορεύεται, ενώ με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά. Παράλληλα καλούνται οι κυνηγοί να μελετούν καλά τις επιτρεπόμενες περιοχές κυνηγίου πριν εξορμήσουν και να καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε παρανομία διαπιστώσουν στα πιο κάτω κινητά τηλέφωνα της Υπηρεσίας ή στην Αστυνομία στο 1414.

 

Λευκωσία 99445697

Λεμεσός 99445728

Λάρνακα / Αμμόχωστος 99634325

Πάφος 99445679 

 

Στα πιο πάνω τηλέφωνα της Υπηρεσίας μπορούν να απευθύνονται οι κυνηγοί και για την επίλυση αποριών σχετικά με τις περιοχές κυνηγίου ή για την ενημέρωση τους σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα σχετικό με το κυνήγι. 

 

Επιπρόσθετα προτρέπονται οι κυνηγοί όπως τηρούν τα πιο κάτω με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα θερμοπληξίας:

 

– Αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό, 

– Χρησιμοποιήσουν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.

– Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και xυμούς φρούτων).

– Να αποφύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

 

Ακόμα σημειώνεται ότι η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι, στην περίπτωση που καταγγελθεί κάποιος για κυνήγι χωρίς άδεια κυνηγίου αυτό επισύρει και άλλες σοβαρές κατηγορίες όπως μεταφορά κυνηγετικού όπλου και εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια. 

 

Τελειώνοντας η Υπηρεσία Θήρας & Πανίδας εύχεται και πάλι σε όλους τους κυνηγούς καλά και ασφαλή κυνήγια, γεμάτα ξεχωριστές κυνηγετικές συγκινήσεις. 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ