Αρχική » Grid with Sidebar » Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κυνηγών στην Κοζάνη….VIDEOS

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κυνηγών στην Κοζάνη….VIDEOS

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από τον κυνηγητικό σύλλογο Κοζάνης και άλλους 12 συλλόγους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου νομοσχεδίου «ΑΡΓΟΣ». Οι 12 κυνηγητικοί σύλλογοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να εκφράσουν τη αντίθεσή τους στον προς ψήφιση νόμο.

SVESTONOF

Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Κοζάνης κ. Παπαγεωργίου ανάφερε ότι το νομοσχέδιο αυτό στειρώνει τα δεσποζόμενα ζώα, καθόλα νόμιμα., τσιπαρσμένα όταν τα αδέσποτα αυτοαναπαράγονται παντού. Η οριζόντια στείρωση των ζώων είτε είναι κυνηγόσκυλα, ποιμενικοί είτε ζώα συντροφιάς έχει επιπτώσεις στα ζώα εργασίας, ενώ προωθείται η αγορά ζώων μόνο από εμπόρους, αφού επιτρέπεται μόνο η επαγγελματική εκτροφή. Η ερασιτεχνική εκτροφή ήταν προϊόν κυνοφιλίας σταματά .Δεν έχει εφαρμοστεί άλλο τέτοιο νομοσχέδιο σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ασχολείται με την κυνοφιλία και τα καθαρόαιμα . Είναι το μόνο νομοσχέδιο σε διαβούλευση που είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού Αυτό που πάει να γίνει είναι λάθος κατά την γνώμη του και δεν υπάρχει σε κανένα μέρος, είναι εναντίον των ελληνικών φυλών . «Υπάρχουν λύσεις και τρόποι για τα αδέσποτα να μειωθεί το πρόβλημα και δεν είναι λύση η στείρωση .42 χρόνια εκτρέφω σκυλιά και κυνηγόσκυλα και κατοικίδια στο 70% έχω κάνει στείρωση για άλλους λόγους .Πιστεύω ότι θα αλλάξει αυτό που υπάρχει στη διαβούλευση θα συνετιστούν κάποιοι που δεν είχαν τις γνώσεις που έπρεπε. Χρειάζεται ένα νομοσχέδιο που αρμόζει στην χώρα , στην ελληνική νοοτροπία και αντίληψη.

Ο Γιώργος Αμανατίδης είπε ότι η ευζωία και προστασία των ζώων μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους και όχι με στείρωση. Θα ληφθεί υπόψιν η άποψη όσων γνωρίζουν .Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι αυτοί που έχουν κυνηγητικά σκυλιά θα τα αφήσουν στο δρόμο, αφού είναι αυτοί που αγαπάνε τα σκυλιά. Το πρόβλημα δεν οφείλεται στα κυνηγητικά σκυλιά. Το αποτέλεσμα του νόμου θα έχει ενσωματώσει τις δικές σας προτάσεις και θα καθυστερήσει να νομοθετηθεί.

Πηγή :http://www.prlogos.gr

 

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ