Αρχική » Grid with Sidebar » Μεγάλη επιτυχία στον αγώνα που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Λήμνου

Μεγάλη επιτυχία στον αγώνα που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Λήμνου

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με απόλυτη διοργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Μαρτίου στη Λήμνο διήμερος Αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου CACT σε άγριο θήραμα (τσούκαρ). 
 
Οι συμμετοχές ήταν αρκετές, 40 συνολικά σκυλιά αγωνίστηκαν για διάκριση,  33  αγγλικά και 7 ηπειρωτικά,  με προβάδισμα των Σέττερ,  (20 έναντι 13 Πόιντερ) μεταξύ των Αγγλικών φυλών, ενώ στα ηπειρωτικά είχαμε 3 Επανιέλ, 3 Κούρτσχααρ και ένα Γαλλικό Μπρακ. 
 
Μεγάλος χορηγός του φετινού αγώνα ήταν η ιταλικής προέλευσης τροφές ATLETIC DOG που εισάγονται στη χώρα μας από την εταιρεία SUNBIRD. Την εταιρεία εκπροσώπησε στον αγώνα ο κ. Μάριος Παπαθανάσοπουλος. Η ATLETIC DOG είναι η τροφή που εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι κυνοτρόφοι και κυναγωγοί και έχει συνδέσει το όνομα της με τις μεγαλύτερες κυνοφιλικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε. Ένας από αυτούς  που εμπιστεύεται την ATLETIC DOG είναι και ο νικητής του φετινού Derby Μάριος Λουλουδάκης ο οποίος έδειξε 5 σκυλιά στον αγώνα της Λήμνου.
 
 
Κριτές του αγώνα ήταν οι κ.κ Μαγουλάς Θεόδωρος και Καψάσκης Δημήτριος στο τερέν των Αγγλικών και ο κ. Στεφανάτος Νικόλαος στο τερέν των ηπειρωτικών.
 
 
Οι συμμετέχοντες  στην πλειοψηφία τους ήταν ερασιτέχνες Λημνιοί κυνόφιλοι – κυνηγοί, με την προσθήκη και δύο Μυτιληνιών συναδέλφων από τον Όμιλο Κυνοφίλων Λέσβου, που παρουσίασαν 2 σκυλιά.
 
Λόγω των πρώιμων φετινών ανοιξιάτικων καιρικών συνθηκών, σε πολλά χωράφια του τερέν τα στάχυα ήταν ιδιαίτερα ψηλά, και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μικρό σχετικά αριθμό πουλιών και την ιδιαίτερα καχύποπτη συμπεριφορά τους είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν τα σκυλιά πολλές ευκαιρίες για βαθμολογία. Την 1η μέρα είχαν επανάκληση δύο σκυλιά στο τερέν των Αγγλικών, τα πόιντερ Anter Tou Giappou με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Σάραγκα και Ramon ιδιοκτησίας του κ. Ράπτη με κυναγωγό τον κ. Λουλουδάκη, τα οποία δυστυχώς δεν συνάντησαν.
 
 
Η μόνη διάκριση στον αγώνα ήταν στο τερέν των ηπειρωτικών της 1ης μέρας, όπου η Joy Apo Posidonia, E.B, με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Παπαπάνο Σπύρο, κατάφερε να μπλοκάρει ένα ζευγάρι πέρδικες και κατέκτησε το CQN.
 
Μετά το τέλος του αγώνα, σε μια ιδιαίτερα θερμή κυνοφιλική ατμόσφαιρα, οι κριτές του αγώνα κ.κ. Μαγουλάς, Στεφανάτος και Καψάσκης εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για τη διοργάνωση, αναφέρθηκαν στο υψηλό κυνοφιλικό ήθος και την ευγενή άμιλα μεταξύ των διαγωνιζόμενων  και επισήμαναν το υψηλό επίπεδο των περισσότερων σκυλιών.
 
 
Την Κυριακή ο μόνος σκύλος που πήρε επανάκληση ήταν ο  ο σκύλος ARIS(ROY), επανιέλ μπρετόν του κ. Γιώργου Σκαραμαγκά αλλά ήταν άτυχος αφού δεν υπήρχαν πουλιά στο τερέν του.
 
Το ΔΣ του ΚΥΝ.Ο.Λ ευχαριστεί τον χορηγό της εκδήλωσης, τους κριτές μας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασονομείο Λήμνου για τη συνεργασία και τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων της ΖΕΣ για την ανοχή τους.
 
Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία του αγώνα, ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Λήμνου κ.  Αγιοστρατίτης Ευστράτιος δήλωσε :
“Οι συνθήκες στο ακριτικό νησί μας και η απόσταση δυσχεραίνουν το έργο μας, αλλά ο ενθουσιασμός των μελών μας και η δίψα τους για κυνοφιλική αγωνιστική παιδεία μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε.
Δίνουμε ραντεβού, λοιπόν για του χρόνου, γεμάτοι ασιοδοξία και κυνοφιλικά όνειρα για το μέλλον.”
 
Τα αποτελέσματα του διήμερου αγώνα έχουν ως εξής:
 
ΣABBATO 19/3
 
Αγγλικές φυλές  –  Κριτές: Μαγουλάς Θ., Καψάσκης Δ.
Κανένα στη βαθμολογία 
 
Ηπειρωτικές Φυλές – Κριτής: Στεφανάτος Ν.
 CQN : JOY APO POSIDONIA, Ε.Β., (BEK-132219) 
                       Ιδιοκτήτης & κυναγωγός : Παπαπάνος Σπύρος.
 
ΚYΡIAKH 20/3
 
Αγγλικές φυλές –  Κριτές: Μαγουλάς Θ., Καψάσκης Δ.
Κανένα στη βαθμολογία.
 
Ηπειρωτικές Φυλές – Κριτής: Στεφανάτος Ν.
Κανένα στη βαθμολογία.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ