Αρχική » Grid with Sidebar » Ματαιωνεται η εκθεση του ΟΦΕΙ στην Αρνισσα

Ματαιωνεται η εκθεση του ΟΦΕΙ στην Αρνισσα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη έκθεση του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Αρνίσσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδωσε ο ΟΦΕΙ, η έκθεση ματαιώνεται μετά από την πρωτοφανή και ανεπίτρεπτη ενέργεια  μεγαλοεκτροφέα να καπηλευτεί την εκδήλωση και να προβεί σε όργιο διαφήμισης για το εκτροφείο του και τις δραστηριότητές του. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΦΕΙ αναφέρει :

Το Δ.Σ. του ΟΦΕΙ πήρε την αυστηρή απόφαση να ματαιώσει την προγραμματισμένη έκθεση Μορφολογίας στην Άρνισσα, διότι έγινε πρωτοφανής και ανεπίτρεπτη ενέργεια από μεγαλοεκτροφέα να καπηλευτεί την εκδήλωση και να προβεί σε όργιο διαφήμισης για το εκτροφείο του και τις δραστηριότητές του.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αυθαιρεσίας παραθέτουμε μόνο την εξής φράση του:

«κ.Βαβουρακη ελπιζω να χαρειται που στην αρνισσα θα παρουσιαστουν 100 και πλεον σκυλοι.που θα ερθουν κυνηγοι από το εξωτερικο για την εκθεση.που το 80 τις 100 θα είναι ιδιοκτητες ε.ι που θα συμμετεχουν για πρωτη φορα.που η ερτ3 θα καληψη την εκδηλωση κ.τλ»

Ουδείς εκτροφέας έχει το δικαίωμα να κάνει πρόγραμμα της έκθεσης και κατάλογο εκθετών από Ελλάδα ή από εξωτερικό. Και μόνο ο Όμιλος μπορεί να καλέσει την ΕΡΤ-3 ή οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης και όχι κάποιος εκ των συμμετεχόντων.

Τα παραπάνω έγιναν χωρίς την άδεια του ΟΦΕΙ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί καν ο Όμιλος για τις πρωτοβουλίες του εκτροφέα και των συνεργατών του.

Τονίζουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι εκτροφείς έχουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση.

Για όλα τα θέματα που αφορούν τη διενέργεια της έκθεσης, αρμόδιος και υπεύθυνος είναι ΜΟΝΟ ο διοργανωτής ΟΜΙΛΟΣ και στην προκειμένη περίπτωση ο ΟΦΕΙ, και εφαρμόζει τους Γενικούς Κανονισμούς Εκθέσεων του ΚΟΕ.

Ο Όμιλος δεν επιτρέπει σε κανένα εκτροφέα, σε κανένα κυνοτρόφο και σε κανένα έμπορο σκύλων, να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει τη διαδικασία των εκθέσεων.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Γενικού Κανονισμού Εκθέσεων, δεν επιτρέπεται στις εκθέσεις ,να φέρουν οι εκθέτες μέσα στο στίβο, διακριτικά εκτροφείων ή ονόματα σκύλων.

Σκοπός των Εκθέσεων σκύλων είναι η επιλογή και επιβράβευση των καλύτερων δειγμάτων της φυλής, ανάλογα με τον βαθμό ταύτισής τους με το πρότυπο της φυλής, η ενημέρωση του κοινού, η προώθηση της υπεύθυνης κυνοφιλίας και η ψυχαγωγία.

Δεν είναι σκοπός των εκθέσεων η διαφήμιση των εκτροφείων, ούτε η προβολή εκτροφέων ή εμπόρων σκύλων.

ΑΘΗΝΑ 22-3-2013

Ο Πρόεδρος του ΟΦΕΙ Δημήτρης Βαβουράκης”

 

Ο εκτροφέας είναι ο κ. Μπακατσούλας, ο οποίος μέσω τρίτων έστειλε ένα fax στον ΟΦΕΙ  και αποσύρει την συμμετοχή του στην έκθεση. 

O ΟΦΕΙ ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις δύο εκθέσεις μορφολογίας που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην Αθήνα στις 13 & 14 Απριλίου. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ