Αρχική » Grid with Sidebar » Μήνυση για ρίψη αποβλήτων από τη θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

Μήνυση για ρίψη αποβλήτων από τη θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 ο Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνός Αντώνης με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορίνθου, μετά από καταγγελίες για συνεχόμενη απόρριψη αποβλήτων σε ρέμα από χοιροστάσιο και απόθεση σκουπιδιών, μετέβη στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα Ρητού Κορινθίας όπου εντόπισε την εν λόγω εγκατάσταση εκτροφής χοίρων. 
 
Από το χοιροστάσιο τα λύματα κατέληγαν σε παρακείμενο ρέμα ενώ σε κοντινή απόσταση από την εγκατάσταση, ο Θηροφύλακας διαπίστωσε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών αποτελούμενη ακόμα και από πτώματα χοίρων. Όλα τα ανωτέρω δε διαπιστώθηκαν και με την παρουσία του ιδιοκτήτη του χοιροστασίου, καθώς είχε ειδοποιηθεί από τους τρεις αλλοδαπούς εργάτες του. 
 
 
Έξω από τις εγκαταστάσεις του χοιροτροφείου υπήρχε ένα ψόφιο μεγάλο θηλυκό γουρούνι, το οποίο προοριζόταν να πεταχτεί και αυτό στον σκουπιδότοπο που είχε άτυπα δημιουργηθεί στην περιοχή. Στην είσοδο δε του χοιροστασίου υπήρχε ακόμη ένα ψόφιο γουρούνι αλλά και ένα ακόμα άτομο σε άθλια κατάσταση, ενώ σε φενιζόλ υπήρχε πληθώρα φαρμάκων για τα γουρούνια εκτός ψυγείου προφανώς για την άμεση χρήση τους.
 
Ο ιδιοκτήτης του χοιροτροφείου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την συνδρομή της αστυνομίας, ενώ υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον του και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία καθώς αποτελεί αδίκημα η απόθεση σκουπιδιών και αποβλήτων που συνιστούν μόλυνση, ρύπανση αλλά και υποβάθμιση του περιβάλλοντος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ