Αρχική » Κυνήγι » Επικαιρότητα » Μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

Μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία από τη θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα του iHunt στα αποτελέσματα αναζήτησης
GΠροσθέστε το iHunt στην Google
Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Χριστόπουλος Χαράλαμπος και Καγιούλης Δημήτριος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν, κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα την νύχτα με μηχανοκίνητο μέσο. 
 
Περί ώρα 02:30 και ενώ βρίσκονταν σε δασικό δρόμο αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται ύποπτα σε χωματόδρομο και έκαναν σήμα στον οδηγό του προκειμένου να σταματήσει για να προβούν στον προβλεπόμενο εκ του νόμου έλεγχο. Το όχημα όμως αυτό τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Οι θηροφύλακες το ακολούθησαν έως το χωριό «Ράχες» όπου και σταμάτησε. Άμεσα ο οδηγός του κατέβηκε από αυτό με κυνηγετική καραμπίνα ανά χείρας. Οι θηροφύλακες τον αναγνώρισαν και τον προέτρεψαν να σταματήσει αλλά αυτός τους αγνόησε και έφυγε.
 
Ενημερώθηκε το Α/Τ Τροπαίων το οποίο έστειλε άμεσα περιπολικό προς συνδρομή και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αμάξι, βρέθηκαν 19 φυσίγγια κατάλληλα για θήρα λαγού αλλά και αγριόχοιρου. Κατασχέθηκε το όχημα και τα φυσίγγια καθώς επίσης ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία του αυτοφώρου για τον δράστη. Στην συνέχεια υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα.

Μείνετε ενημερωμένοι από το iHunt

Εγγραφείτε στο iHunt Newsletter και λάβετε τα σημαντικότερα νέα για το κυνήγι, την ύπαιθρο, τον εξοπλισμό και τις κυνηγετικές εξελίξεις απευθείας στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ